Ezért megbüntethetnek, ha igen mennyivel?
Kereszteződésnél állt a rendőrautó, benne ültek. STOP táblám volt, de a felfestésnél nem álltam meg, mert annyira bent volt, hogy onnan semmit se lehet látni, hogy jön-e valaki.
Szóval megálltam, de nem a vonalnál.
Hát honnan az istenből tudjam?
Nem látok a jövőbe, hogy jön-e csekk.
Megbüntethetnek. Csak szabálysértési bírság jár ezért, tehát ha a helyszínen nem igazoltattak, akkor lényegében megúsztad.
Egyébként ilyen helyzetben is a vonalnál kell megállni, ha onnan nem látsz, akkor továbbmész és szükség esetén megállsz még egyszer.
Ilyen az amikor hiányzik az ember a Kresz óráról, vagy kövér libáért veszi a jogosítványt.
Mint irják a vonalnál először megállsz és aztán szükségszerűen megint megállsz ha kell.
"Ha nincs vonal, akkor meg a tábla vonalánál kell megállni."
Nem igaz. A kereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni.
Én csak ilyet találtam a kreszben:
"12. §
(1) Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák:
b) „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” (11. és 12. ábra), a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában AZ ÚTKERESZTEZŐDÉSBE VALÓ BEHALADÁS ELŐTT - meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni."
Vasúti átjárónál viszont a tábla előtt kell megállni:
"(4) * Ha az (1) bekezdés b) pontjában említett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelző táblát vasúti átjárónál helyezték el, a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt - ilyen útburkolati jel hiányában A JELZŐTÁBLA ELŐTT - meg kell állni és tovább haladni csak abban az esetben szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közlekedik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!