Mit gondoltok az új 95-ös benzin-ről? Ami E10 néven fog futni (már több helyen is árulják) ugye ebben több az alkohol tartalom ezt értem. Okozhat problémát ez az új üzemanyag egy 1998-as évjáratú autóban? Értelmes válaszokat várok. Köszönöm.
Csak évek múlva derül ki. Én nem vagyok optimista , és igenis tartok tőle hogy tényleg árthat a motornak.
Ma reggel a kedvenc kutamon már csak E10 volt, az elmúlt napokban átálltak, a sima E5 95-ös már nem volt.
Így nekem maradt a drágább prémium benzin, azt nem érinti a mostani átállás, és abban egyébként is etanol helyett ártalmatlan ETBE a biokomponens, és még azzal is változatlanul csak E5-ös. Mindenkinek ezt javaslom, amíg nem látunk tisztábban. Én egyenlőre nem tankolok E10-et az biztos. Pedig csak 3 éves autóm. Egy 1998-as gépbe végképp eszembe sem jutna betölteni.
Aki nem jár annyira sokat az inkább tankolja a prémiumot. Árban nem lesz sokkal több. Nekem kb havi 20 ezer a 95-ös. Így meg lesz 22-23 a prémium. Nem tétel.
Aztán majd látni fél év 1 év múlva, hogy mi a helyzet.
Szerintem sem lesz itt semmilyen ignorálás, azon egyszerű oknál fogva hogy 10 sofőrből 8 azt sem tudja mi az az E5 vagy E10. Annyit tud az átlagember hogy 95-ös benzin, és itt vége sajnos. Tehát az átlagautós csak évek múlva a szervizben fog esetleg szembesülni azzal hogy mire kellett volna korábban figyelnie. Addig a nép jórészének fel sem tűnik majd ez az aprócska számcsere a kútoszlopon.
Ebben nagy felelőssége van egyébként a kúttársaságoknak is, most mindenhol részletes tájékoztatásnak kellene lenni kiplakátolva a kutakon, hogy valami EU-s környezetvédelmi baromság miatt meg kellett változtatni az üzemanyagok összetételét, ami adott esetben káros lehet a motorra és a hosszú távú hatások nem ismertek. Mindenki ennek tudatában tankoljon, esetleg fontolja meg a változatlan összetételű biztonságos prémium üzemanyagok használatát. Ehelyett sehol semmi infó, gyakorlatilag szép csendben fű alatt megy az átállás, miközben pont a kutaknak kellene most lázítania a népet, mind a saját mind az autósok érdekében.
Ez mondjuk igaz.
Csak a prémium meddig lesz változatlan, az a kérdés..
A prémium elvileg nincs veszélyben, nem terjed ki rá a jogszabály amivel a 95-öst most tönkretették.
Amíg elég kevés fogy belőle ahhoz, hogy a főkörnyezetvédő nagyokosok ingerküszöbét ne érje el, addig szerintem ebben nem is lesz változás. Meg különben is, valamit tényleg a kínálatban kell hagyni kell a régebbi autók tulajdonosainak is. Azzal hogy innentől a drága prémiumot kell használniuk, már kellőképpen meg vannak büntetve. Szerintem belátható ideig ennyivel beérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!