A hamarosan bevezetésre kerülő E10-es benzin mennyire károsíthatja a régebbi benzinmotorokat?
A neten találtam egy oldalt, ahol fel vannak sorolva azok a típusok, amelyekbe nem ajánlott az E10-es benzin tankolása és az én autóm is köztük van.
Nekem egy 2002-es 1.6-os (103 LE) Fiat Stilom van, és szeretném tudni, hogy tankolhatok-e bele E10-et.
Valamint nem tudom, hogy az E10 bevezetésétől függtelenül továbbra is kapható lesz-e az E5-ös benzin?
Na abba az öreg autóba teljesen mindegy mit tankolsz. Még gáuolajjal is elmegy.
De ha károsítaná, akkor gondolod hogy árulnák???
Így van, ha károsítaná, nem mernék árulni. Ezt a hatóság alaposan kipróbálta, és azután adtak engedélyt. Fél Európa ilyennel jár. AZ én régi szarom csak lustább lett.
Ha nem akarom a 10%-ost, akkor 100-as shell nitrot tankolhatok.
Ez az az oldal, de ez csak a típusok miatt érdekes, hogy melyikbe lehet és melyikbe nem lehet E10-est tankolni, mivel maga a cikk nem a mostani átállásról szól: [link]
Amúgy azt olvastam, hogy ez az E10-es átállás csak a 95ös benzint érinti, a prémium benzin E5ös marad.
Engem nem zavar ez az E10-es hiszti.
A pedálos Moszkvics mindig, minden időben életképes.
(csak taposni kell) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!