Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort ajánlanátok...

Milyen motort ajánlanátok napi 50 km-re?

Figyelt kérdés

Természetesen tavasztól őszig. A lényeg, hogy alacsony fogyasztása legyen, és 110-120 km/h-t tartósan bírja. Honda CBF 250-et néztem, hogy 2,5-3 liter körül fogyaszt százon, és ez a tempó is megfelelő neki.

Van valakinek jobb ötlete, javaslata? Korlátlan „A” jogsim van, így bármi jöhet 1 millióig.

2019. dec. 8. 20:45
 1/10 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Gondolom dolgozni járni... Esetleg egY nagyrobogo? 300-500 CCM? Vedetteb vagY, parkolni is könnyebb...
2019. dec. 8. 21:00
 2/10 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
120 nal nem biztzhogy 3 liter elég a cbf nek...
2019. dec. 8. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A CBF 250 nagyon jó választás lehet, ha nem vagy nagyon magas :) Még érdemes az YBR 250-est megnézni. Mondjuk nem fogják tartós 120-nál 2,5 literrel beérni, inkább 3,3-3,5.

Illetve ott van a Suzuki GW 250.

Ha magasabb vagy, vagy túrázni is akarnál néha, akkor még a Suzuki DL250, a Kawasaki Versys 250 is jó lehet. Ha több erő kellene, akkor talán a Duke 390. Esetleg Honda Rebel 300.

De a CBF 250 is kiváló választás. Ezek közül szinte akármelyikkel jól járhatsz.

2019. dec. 8. 22:02
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor beérem 90-100-as tempóval. Majd 5 perccel korábban indulok.

A nagyrobogók nehezek, és többet is fogyasztanak.

Nem vagyok magas, így nem probléma a mérete. Túrázni van nagyobb motorom, de munkába járáshoz túl nagy, és a 6 literes fogyasztásával nem is lenne túl gazdaságos.

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 9. 04:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy 900 köbcentissel járok munkába, 5,8 loter körül fogyaszt így :) Azért azt számold ki, hogyha te most veszel 800 ezerért valami városiasabb motort, mennyi idő alatt hozza vissza az árát. Ha ez a fő cél.
2019. dec. 9. 10:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem pont ez a fő cél. Az is lényeg, hogy a sok km ne az autómban és a motoromban szaporodjon, ne azok amortizálódjanak, ne azokon kopjon a gumi stb. Tehát amíg mást használok, addig a másik két jármű állagát megóvom. Persze az is jó, hogy feleannyit fogyaszt.

Amúgy nézegettem az elektromos motorokat is. Egy ilyen is megfelelne: [link]

2019. dec. 9. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az nem motor, hanem robogó, 50-nél korlátozva van. Én is néztem, de akkor már ZERO.
2019. dec. 9. 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jók ezek a motorok, amiket kinéztél, csak neked kell tudni, hogy kényelmes-e erőtartalék nélkül motorozni, mert 120-nál már nem nagyon fog sehova gyorsulni se a CBF se az YBR, és fogyasztásuk is több lesz. Szerintem egy 500-600 köbcenti körül nyugodtan nézhetnél motort, karbantartási költségben és fogyasztásban is kb. ugyanott leszel. Kawa Er5, Er6, CBF500, CBF600, ha tudsz több pénzt ráfordítani akkor szerintem a legideálisabb egy fiatalabb CB500F vagy CB500X lenne, ha még nagyon kényelmes is akarsz lenni akkor BMW F800S. Nincs láncápolás, ABS, markolatfűtés széria, fogyasztás 4liter alatt, presztízs, és jó ára van. Csak javítani ne kelljen, de ezeket nem nagyon kell :)
2019. dec. 9. 20:28
 9/10 A kérdező kommentje:

A leírásban A1-es az a villanymotor, és 100km/h-t tud menni.

CBF600S-em van. Párszor mentem vele dolgozni, szeretem is nagyon, de kár lenne erre használni. Na meg mégse 3 litert eszik, és egy pár gumi se 30 ezer rá. Azért érdemes átgondolnom ezt még, mert sok igazságot írtatok.

Köszönöm!

2019. dec. 9. 21:30
 10/10 Slowrider ***** válasza:
100%
Csakis nagyobb robogóban gondolkodnék, sokkal kisebb a vesződség vele, jobb a szélvédelem, és nem feltétlenül kell teljes öltözet hozzá. Én azért szerettem robogózni, mert a nagyobbakon volt ülés- és markolatfűtés, állítható plexi, egy székhez hasonló üléspozíció és egy automata meghajtás. Emiatt akár öltönyben is tudtam robogózni. Ehhez képest a mostani motorom kényelme nevetséges, de nem is használom bejárásra.
2019. dec. 16. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!