Kérdésemmel autószerelőkhöz fordulnék. Csak hozzáértő, írástudó ember válaszoljon. Az E10 benzin alkoholtartalma milyen autókat, motorokat károsíthat?
Csak évek múlva derül majd ki, mit és mennyire tett tönkre az E10. Én nem vagyok annyira optimista mint itt sokan, és igenis tartok tőle hogy tényleg árthat a motornak.
Így nekem marad a drágább prémium benzin, azt nem érinti a mostani átállás, és abban egyébként is etanol helyett ártalmatlan ETBE a biokomponens. Neked is azt javaslom Kérdező, ha félted az autót. Az összes 100-as benzin biztonságos, MOL, Shell, OMV, mindegyikben ETBE van nem etanol.
Persze, lehet keverni, abból nincs gond. A sima benzinekben etanol a biokomponens, ez az aggályos, a 100-as benzinekben viszont ETBE van helyette ami biztosan problémamentes. De minden, most a kutaknál kapható benzin biztosan keverhető egymással, kizártnak tartom hogy ez gondot tudjon okozni.
Az jár a fejedben hogy bizonyos mennyiségű prémiumbenzin hozzátankolásával feljavítod az E10-et?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!