Vett már itt valaki új Audit?
Nem igazán számítok rá, de hátha:
A listaárból jellemzően mennyire hajlandóak engedni ennél a márkánál? Nyilván nem pontos összegre vagyok kíváncsi? Csak nagyságrendileg 1%, 5%, 10%?
Más márkájú új autóval nekem is van saját tapasztalatom, de az nem mindig mérvadó más márkával kapcsolatban.
Egy listaáron 11,3 milliós Audit (nem készletes, hanem egyedi rendelés) mennyire van esély 10 körül elhozni?
Kioktatók, okoskodók, unalomból írogatók, nem a kérdésre válaszolók, poénkodók, stb. kíméljenek! A hasznos, releváns válaszokat előre is köszönöm.
Bekell menni a szalonba és elbeszélgetni az eladóval.
Sokat számít hogy miyen benyomást teszel rájuk, és ha látják hogy tényleg egy komoly ember vagy akár többet is engednek.
De most azt hiába irná valaki hogy neki 1 millát elengedtek, neked nem biztos hogy ugyan az lenne.
Csak előtte alaposan készülj fel mit és hogyan akarod. AZtán lehet beszélgetni, kérdezni hogy ha ezt kéred vagy éppen amazt vagy egyiket sem akkor mi az ára.
Ilyen szín vagy metál fény akkor mi lesz. Ha vonó horgot tetetsz rá mi lesz az ára.
Én például 15 éve mindent külön rendeltem, tehát úgy lett össze állítva, és akkor nem volt ilyan sehol az eu-ban. (de nem audi)
Tehát kb vagy 2 órát beszélgettünk , variáltuk össze vissza és igy lett 10 %-kal kevesebb mint az akkori ára. Úgyhogy ezt pontosan nem fogja neked megmondani senki hogy mennyit engednek, én sem.
De menj be és körbe kell jármi.
10% körüli engedményt (valahol nagyobbat is) honda,mazda, dacia kivételével kb bárhol össze lehet szedni csak kis utána járás kell.
Bemész legalább 1 szalonba, kérsz ajánlatot a konkrét autóra. Ezt beszkenneled és elküldöd több szalonnak és megkérdezed tudnak-e jobb ajánlatot. Még ha utaznod kell oda vissza 3-400 km-t is, de máshol olcsóbb százezrekkel, bőven megéri.
Az alap, hogy nem úgy megyek oda hebegni-habogni hogy azt se tudom mit akarok. Látom a konfigurátort, látom mik az opciók, tudom mik azok amiket szeretnék az autóba és mik amik nem.
Egy kész összeállításra fogok árat kérni, ez a listaáron 11,3. 10 millióm van autóra. Ha ebbe beleférünk, akkor megrendelés következik, ha nem, nem fogok erről-arról lemondani, hanem más olcsóbb márkát nézek inkább.
Nem az első új autómat fogom venni, tudom hogy kell árajánlatot kérni. Én mondjuk a beszkennelős alkudozós módszernél jobban szeretem azt, hogy legalább 8-10 helyről kérek ajánlatot e-mailben. Nem a másikakra mutogatva, így a legtisztább. Aztán a három legolcsóbbhoz megyek el személyesen beszélgetni, hogy mennyi is az annyi. Itt esetleg előkerülhet kinyomtatva a legolcsóbb ajánlat a másik két versenytárs felé.
Nem most azonnal venném az autót. Egyelőre csak nézelődök mi lenne az utód, a tervezés fázisában vagyok. Audi az egyik nagy esélyes ami tetszik, csak nem tudom belefér-e a keretbe. Jövő évbe fog átcsúszni a vásárlás mindenképp. Akkor természetesen el fogok menni személyesen is érdeklődni. Csak úgy hallottam, olvastam itt az oldalon, hogy vannak olyan márkák, ahol nagyon minimálisat engednek a listaárból. Másnál elég jelentőset. Audi szalonban még nem jártam, nem tudom ez melyik kategóriába tartozik, ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm az eddigieket, mindegyik hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!