Kötelező-e a téli gumi 2019-ben, van erre törvény, KRESZ szabályozás?
Figyelt kérdés
2019. dec. 6. 11:41
1/10 anonim válasza:
Nem kötelező, de több mint erősen ajánlott
2/10 anonim válasza:
Nem kötelező, miért is lenne az.
Ausztria és hasonló éghajlati viszokkal rendelkező országokban egész más a tél mint itt.
Nálunk összesen nincs két hétig tél , ha össze adjuka napokat és hó is alig van.
Ott pedig a hegyekben szinte hónapokig vastag hó és jég van.
Az hogy itt esik 2 centi hó és tök hülye mindenki, legalábbis 99 %-a aki autózik, ez elég szomorú.
3/10 Ékezetes billetyűzet válasza:
Nem kötelező, de ha karambolozol, a biztosító mondhatja, hogy nem fizet, mert nem évszaknak megfelelő gumival közlekedtél.
4/10 veterán vas válasza:
Nem kötelező, csak ne közlekedjen ott ahol én.
Alapvetően azzal a gondolkodással van baj, hogyha valaki csak a büntetéstől való félelem miatt használ -hóesésben és mínusz fokokban- téli gumit.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. dec. 6. 13:30
6/10 anonim válasza:
Ugyan nem kotelezo, de a te es a tobbi kozlekedo erdekeben erosen ajanlott. Ugyan vannak 4 evszakos gumik, de nagy fagyban vagy 40 fokban en nem mernek olyat hasznalni. Viszont azok erre vannak kitalalva, ugyhogy ha nem akarod cserelgetni, az jo alternativa lehet.
7/10 anonim válasza:
Szerintem saját érdeked is, meg a többi közlekedő tesa érdeke is, tehát vegyél téli gumit, és rakd föl, vagy rakasd föl valakivel.
8/10 anonim válasza:
Az volt a kérdés hogy : Kötelező-e a téli gumi.
Nem tudtok értelmezni, csak ide jöttök és nyomjátok hogy ti mit gondoltok.
Meg lepontozni, ehhez értetek.
9/10 anonim válasza:
# 8-as, én #7vagyok, most pontoztam föl mindenkit. :) Még a reklamációs-válaszodat is. Ebben én meg nem vagyok kompetens, mert én nem vezetek autót, csak feljött nekem is ez a kérdés. De szal saját érdeke is tényleg mindenkinek, föl legyen szerelkezve télire a kocsija. :) Azért mondják, hogy minél kevesebb legyen a baleset, mert a balesetekben meg lehet sérülni, és ezeket akarják elkerülni. :)
10/10 A kérdező kommentje:
Számomra mindegyik hozzászólás hasznos volt, ment mindenkinek a zöld. Több szem többet lát, így szeretek több nézőpontot meghallgatni, figyelembe venni.
2019. dec. 6. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!