Elvehetik a forgalmit nagyobb felniért?
Azt tudod-e hogy az autót úgy csinálják meg ahogy és minden azzal van össze hangolva.
Egy gumi nem úgy viselkedik ha /70-es vagy / 45-ös.
Ezért már a lengéscsillapitó is a fék is mind máshogy fog működni.
Amit te felakarsz tenni azzal sokall keményebb lesz a járása, jobban pattog az autó.
Ez pont elég ha vészhelyzetben nem tudsz olyan hirtelen megállni mint normális esetben.
Szóval ha rajtam múlna én nem engedném meg.
Ráadásul a nagyobb /-es gumi sokall kényelmesebb, lágyabb az útfekvése is.
Engem egyszer vittek el ilyen autóval, hát még a fogam is zörgött, kocogott rendesen, semmi jót nem vettem észre.
Annó a régiswiftemre ráraktam a 14"-os felnit a gyárinál nagyobb méretű gumival, vagy 6 évig jártam vele, soha nem szólt érte a rendőr és még a műszakin is átment így. A kilométeróra kicsit alábecsülte a sebességet, meg nehezebb volt tekerni a kormányt állóhelyzetben, de amúgy nem volt vele gond, futóműnek nem lett baja.
Ez kb. 10 éve volt, hogy azóta változott-e a hozzáállás, azt nem tudom. Az is lehet, hogy 20 évesen olcsó autóval többet elnéztek nekem, mintha most állítanék oda, meg az is lehet, hogy tudták, hogy a swiften nem okoz különösebb gondot a nagyobb kerék.
"Én is úgy tudom, hogy a gyári mérettől 2-vel lehet nagyobb a felniméret. "
Nem jol tudod!Az autót maximalisan azzal a felni atmerovel lehet szerelni amilyennel a gyár a legnagyobbal szerelte az adott tipust.Tehat pelda:mondjuk egy 2-es punto szereltek 14-es lemezfelnivel,meg a hgt-n es a sportingon volt 15-ös alu!Tehat azzal a mezei 1.2-es is felszerelheted nyilvan a gyar altal megadott gumimérettel de ennyit jatszhatsz.....vagy pl w211-es merci........szinte mindegyiken 16 vagy 17es felni van de az amg-t szereltek 18-as aluval,tehat azt a 220cdi-nek is alá rakhatod de ennyi!
Es a kerdesre valaszolva igen elvehetik a forgalmit
Tévhit, hogy el lehet térni a gyári mérettől...
Elméletben csak az autóhoz gyárilag elérhető méretű és típusú felnit rakhatod fel (igen, még más gyártóét sem.) Jó kérdés mi van az autó könyvében, mi a legnagyobb méret, amivel szerelték.
De a gyakorlatban nem foglalkoznak ezzel, ha nem extrém a dolog, tehát nem lóg ki, és nem ilyen /20 körüli falvastagságú gumi van rajta.
Az is tévhit, hogy ez a 2" különbség majd segít, hogy elszállj vele bárhol. Sokkal többet nyom a latba a gumi minősége.
2" különbséget meg fogsz érezni, de egyáltalán nem számottevő. 195/65 helyett 225/45 teljesen élhető pl.
#5-ös!
Köszi a választ akkor! :D Legalább ennyivel is okosabb lettem. Köszi, pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!