Szerintetek Magyarországon minimálbérből milyen autót lehet fenntartani?
Fennlehet egyáltalán tartani? Mondjuk összespórolta valaki egy 20 éves 200ezres swiftre.
Illetve szerintetek mi az a minimum fizetés, ami mellett kigazdálkodható egy kocsi?
Haha!
De mégis tele vannak az utak autókkal, mindenhol dugó. Mégse lehet akkor az, hogy akkora nyomorúság van itt.
mert szerencsére nem minimálbérből élünk
ha így folytatod, tudok neked bérkommentelő állást
Egy új autó is fenntartható, mondjuk egy Dacia, Suzuki esetleg Opel.
Az új autó a legolcsóbban fenntartható, garanciális, tervezhető kiadások legaláb 5 évig, és 10 évig nagyobb hibák nélkül elvan.
Viszont a kezdeti ára, és ugye az értékvesztés, ami egy Dacia szintű autónál annyira nem vészes, de azért ott van. Viszont ha ezeket nem számítjuk akkor a legjobb az új.
A biztosítás sem vészes. Nekem úgy hogy még sem autó sem biztosítás nem volt a nevemen, egy teljesen új, 6.5 milliós autóra, vidéki megyeszékhelyen, évente 60-at fizetek, huszonévesen. 40 az éves közelező szerviz.
Szóval ha az értékvesztést nem nézzük, havi szinten 8300 forint + benzin. A téligumi + nyàrigumi benne volt az árban. Opcionálisan esetleg pályamatrica kellhet, első műszaki 4 év után.
Ha minimálbéres lennék, akkor is fenn tudnám tartani, feltéve ha nincs semmilyen hitelem és nem kell másra költenem.
Semmilyet.
Rengetegen feketén dolgoznak vagy hitelre vesznek új autót.
Szerintem legalább 4-szer annyi embernek van autója mint amennyi megengedheti magának. Aztán mahd jön a sírás válságnál, hogy mentse meg őket az állam.
Én látok sok embert hogy BMW-je van és nagyon csórók.
Biztos fenn tudja tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!