Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol vásárolhatok szivárványszí...

Hol vásárolhatok szivárványszínű halogén izzót?

Figyelt kérdés

Tudom nagyon hülyén fogalmaztam meg, de jobb szót nem találok rá. Vannak ugye azok a kékre festett izzók amik kékes fehér vagy hideg fehér fényt adnak meg van amiket sárgára festenek és azok meg nem a sima 2700k-3000k halogén sárgafény hanem elég erős citromsárga.

Viszont nagyon ritkán találkozok olyan halogén fényszórokkal amik ilyen világos kékes lilás fehéres színű valamilyen fényt szórnak.

Itt van egy kép ehhez hasonló: [link]

[link]

Mi lenne ezeknek a neve, hogyan keressek rá, egyáltalán lehet kapni itthon?

2019. nov. 16. 23:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha közlekedni is akarsz vele, akkor sehol se vegyél, erre izomból ugranak a zsaruk, a forgalmi instant ugrik ha megállítanak vele...
2019. nov. 16. 23:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Pedig most találtam már külföldön meg itthon is például Vaterán és azt írják, hogy E jeles. Ha pedig E jeles akkor mindegy milyen színű, mert ha megkapta a minősítést akkor megfelel az előírásoknak és használhatod közúton.
2019. nov. 16. 23:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt majd a rendőrnek magyarázd. Ő pont lesz.rja az E-jelet, ha a Kresznek nem felel meg.
2019. nov. 17. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

ilyenről még csak index izzóban hallottam,

Diadém pr21w pl

amúgy a rendőr pont hogy nem szarja le az E jelet, örül, hogy az van benne és nem kell vele szarakodni

egyszer vettem auchanban zöld színű H7 izzót

dobozon Xenon white volt, de a valóságban zöldes

megkérdeztem 2 járőrt a telepen, hogy ez így szabályos e?

igen, ha van benne E jel

a jogszabály által megadott fehér kategóriába sok minden belefér

2019. nov. 17. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kiszámoljam, hány jüanba kerül egy E-jelet rágravirozni?

Hiába E-jeles, sosem kapott engedélyt.

Vagy adják hozzá a műbizonylatot is?

Pár éve a DLR lámpákkal volt elég nagy hiszti, az összes szar kínai utánzaton rajta volt az E-jel. Az egyik forgalmaző a műbizonylaton kívül egy belügyminisztériumi állásfoglalást is csomagolt a dobozba, mely szerint a konkrét típus jogszerűen használható.

2019. nov. 17. 11:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Fehér vagy kadmiumsárga, ez a két hivatalosan elfogadott szín fényszóró esetén, ha ettől feltűnően eltér, akkor édesmindegy, hogy van benn E vagy nincs, nem mellesleg ahogy már írták, az a legkevesebb beletenni, aztán a kínai gyártón már senki sem fogja számonkérni.
2019. nov. 17. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy E jeles, de nem mindegy, hogy csak odanyomtattak valamit (ha egyáltalán és csak a leírásban szerepel az E jel, a terméken pedig sehol), vagy ténylegesen bejegyzett száma is van.

Másik példa a CE jelölés, ott sem mindegy, hogy a Communautés Européennes-t, vagy China Export-ot jelölik.

2019. nov. 17. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
mi az a DLR? 🤔
2019. nov. 17. 18:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok.

Elgépelés. DRL akart lenni természetesen.

2019. nov. 17. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!