Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez az autó átmegy eredetiség...

Ez az autó átmegy eredetiség vizsgán és hogyan kell beíratnom a forgalmiba azt ami nem volt eddig benne?

Figyelt kérdés
Vettem használtan egy autót, a forgalmitól eltérően mechanikusan állítható sportfutómű van alatta és sport kipufogó, a futoműről van szakszervíz által kiadott műbizonylat, amin szerepel, hogy ehhez az autóhoz való. Sok ismerősöm azt mondta, hogy ingem gatyám rá fogom költeni, hogy beírassam a forgalmiba, megmondom őszintén én úgy nem merem használni ha nem hivatalos rajta minden. Tanácsokat tudtok adni aki ebben jártas? A biztosítást már megkötöttem rá, holnap viszem eredetiség vizsgálatra utána pedig okmányirodába mennék átíratni. A műbizonylatot oda is vinnem kell magammal, hogy ezt szeretném betetetni a forgalmiba? Vagy ez hogy zajlik?

2019. nov. 12. 15:29
 1/7 D. Brasco ***** válasza:
39%

A szakszerviztol neked biztosan nincs műbizonylatod,mert azt nem szakszerviz allitja ki ,meg utolag nem is lehet szerezni,hanem alapbol jar ("gyarilag")a megvasarolt termekhez!A műhelytol maximum olyan papirod van amin az áll hogy szakszerűen elvegeztek az xyz műbizonylatos alkatresz beszerelését.

Egyebkent nkh szemlére kell vinned az autót ahol kell a műbizonylat meg a beszerelest vegző cegtől számla,tehat nem úgy megy hogy te otthon ahogy tudod berakod a gewindét majd letekered koppanásig azt csókolom lehet beírni a forgalmiba a dolgokat!

2019. nov. 12. 15:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Amikor vettem az autót, a srác akitől vettem azt mondta, mikor cécóztam a sportfutomű miatt, hogy csak bekell íratni a forgalmiba és ennyi. Ezekszerint hülyére vettek?
2019. nov. 12. 16:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben mit tudok csinálni?
2019. nov. 12. 16:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Most olvasom a papírjai közt, hogy van e futoműhöz egy papír amiben az áll, hogy Baden-Württemberg tartományi bírósága által felruházott jogomnál fogva ezúton igazolom a mellékelt fordítás helyességét és teljességét.

ez németül is rá van írva a papírra, és ami van TUNINGART papír a futómű ről az is van német nyelven meg magyarul is

2019. nov. 12. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Nézd, én jószívű vagyok, és elhiszem, hogy a B.W.-i tartomány fő-fő ügyintézője, szavatolja a fordítás helyességét. Csakhogy neked nem a tolmács-irodában kell bemutatni a papírokat és nyelvtanilag elfogadtatni, hanem az autót kell(ene) az eredetiség vizsgán illetve az időszakos műszaki vizsgán áttolni.

Na ezen a két helyen viszont senkit nem érdekel a fordítás hitelessége.

2019. nov. 13. 13:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Átment eredetiség vizsgán mindenféle probléma nélkül
2019. nov. 15. 18:26
 7/7 veterán vas ***** válasza:

Az eredetvizsgán nem nagyon foglalkoznak a felszereléssel és a kiegészítő dolgokkal. Ha igazolható az autó származása, továbbá rendben a motor és az alvázszám, akkor- általában- nem szöszölnek.

A gyáritól eltérő kipufogó és futómű, inkább az NKH vizsgán lesz érdekes...

2019. nov. 21. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!