Jégkaparóval ez lehetséges?
Reggel lekapartam a jeget az autóról. Most úgy néz ki, mint ami szanaszét van karcolva. Nagy karcokkal.
Egy kemény gumis kaparó képes erre? Totál el vagyok keseredve, jogy ez mégis hogy?
Hogyan tudom eltüntetni? Csak csere a megoldás?
Jégoldót nem használsz?
Jégkaparóval a már fellazult jeget told le, ne csákánynak használd a keményen ráfagyott jég leverésére.
A jégbe belefagyhatott szennyeződés, pl kvarc, ami képes karcolni a szélvédőt
De csak a szélvédőt kell kapargatni, a fényezést sosem.
AZ ráér ott bármikor leolvadni.
Ha poros, koszos az üveg, akkor maga a kosz ahogy dörzsölöd a jégkaparóval, megkarcolhatja.
Nekem szerencsére van garázsom, így soha nem kellett kaparásznom, jégoldóznom. Ennek ellenére az előző 14 éves autómon, a hátsó szélvédő az ablaktörlő által lefedett területen nagyon karcos volt. Látszott, hogy a törlő mozgásának megfelelő ívben van összekarcolva. Hátul csak ritkán törlök. Ezért a por jól rá tud szállni, az autó is felveri oda a trutyit. Aztán mikor hátramenetet kapcsolok és aktív az ablaktörlő az esőérzékelő miatt, hátul is automatikusan töröl. És máris megy a karcolódás.
Szerintem ez az effektus lehetett nálad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!