Ki kehet ütni a rendszerből?
Figyelt kérdés
Adott egy Mercedes A160-as autó, és folyamatosan csipog az olajszint szenzor téveset a kijelzőn is.. A pálcán jó a szint középen van. Ezt a hibát lehet törölni a rendszerből OBD2-vel? Vagy a kábelt lehúzni róla? Utánajártam sajnos ki kéne szedni ehhez a motort amit nem vállalok be meg drága is.2019. nov. 7. 09:25
1/9 anonim válasza:
"A pálcán jó a szint középen van."
Nem, nem jó a szint. Maximumon kellene lennie. Ott is csinálja?
2/9 anonim válasza:
Valahogy fura nekem, hogy egy olajnyomás érzékelő miatt ki kellene szedni a motort.
Ha a szivattyú rossz és nincs rendes olajnyomás, akkor hagyd, használd így, hamarosan úgyis ki kell venni mindenképpen.
3/9 anonim válasza:
A-s merciből mindenhez ki kell venni a motort.
Olajszint érzékelő, és nem olajnyomás érzékelő, nem ugyanaz.
Egyetértek az elsővel, mivel azt jelzi, hogy kevés az olaj, rá kéne önteni, maximumig.
4/9 A kérdező kommentje:
Elsőnek és az utolsónak. Direkt leengedtem középre mivel azt írták hogy középen kell lennie. Eddig maximumon volt több mint 4,5 liter olaj volt benne. “HI” van kiirva aminek utana neztem a konyvben es azt jelenti magas az olajszint, es meg mindig magasnak jelzi pedig mar kozepen van. Egyik autonal se jo maximumig tolteni nem is ertem miert irtatok. Nos ki lehet ezt a szenzort rendszerbol venni OBD2 diagnosztikaval? ECU-ban ki lehet kotni?
2019. nov. 7. 11:41
5/9 anonim válasza:
Tegnap is kiírtad ezt a kérdést és ott is leírták, hogy baromságot akarsz csinálni. Nem feltétlenül az olaj mennyisége miatt jelezhet csak. Mindenképp megnézetném, egyáltalán nem biztos, hogy a szenzor a rossz. Persze mókolgathatsz, de ha gazdasági totálkáros lesz az autód pár hónap múlva, akkor magadra vess...
6/9 A kérdező kommentje:
De utánanéztem ez a szintet jelzi csak. Semmi köze az olajnyomáshoz. Megnézték már és ezt mondták nekem h a szenzor megvadult vagyis rossz lehet.
2019. nov. 7. 13:35
7/9 anonim válasza:
Meglehet mókolni,de tudni kell a szenzor ellenállását a helyes olajszintnél.Egy másik ilyen merci szenzorára rámérni. A tiednek a vezetékeit lehúzni a rossz szenzorról és egy pár forintos azonos értékű ellenállással összekötni a két szálat.Ezután hibakód törlés.Az olajszintet néha ellenőrzöd.Az olajnyomás lámpa amúgy is független ettől.Ez a legolcsóbb.
8/9 anonim válasza:
#7: Ha az állítólagos motorkivétel nélkül ezt meg lehet csinálni, akkor ugyanannyiba kerül megvenni bele azt a 3000 Ft-os szenzort és beszereltetni...
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi 7-es. Az a baj hogy a szenzor 50E Ft-ba kerül újpnnan... És még nem nyúltak az autóhoz.
2019. nov. 8. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!