A váltóm ment tönkre, vagy a kuplung?
Tisztázzuk: magam szeretném megcsinálni, csak nem tudom hogy pénzben mire számítsak, ezért érdekel, mielőtt szétszedem
*Út közben félreálltam, majd kitolattam és ezután nem akrata venni az egyest, majd semmit sem.*
Szóval hazahúztuk, és itthon tűnt fel, hogy az autót sebességbe tudom tenni, de el tudom tolni (tehát mintha üresbe lenne mindíg)
Mi lehet a probléma?
Ez inkább váltó kihajtás probléma.
Féltengely törött, difiből kicsúszott, stb.
Nincs okom kételkedek abban, hogy meg tudod csinálni.
Ha szeretnéd, akkor nyugodtan fogj hozzá.
/az viszont elgondolkodtató, hogyan mersz egy ekkora munkába belekapni, ha még a kuplunghibát sem tudod a váltóhibától megkülönböztetni/
Mellesleg a "sebességbe van és el lehet tolni" állapot, lehet diffi hibánál is, féltengely törésnél is, stb.
Nem releváns egyáltalán, de inkább tisztázom, mert zavar.
Szóval: az autót egész mostanáig nem láttam, tulajdonképpen nem az enyém, de egyáltalán nem volt releváns hogy kié vagy mié, viszont látatlanba szerettem volna tippeket kapni.
Most beindíottam és teljesen egyértelművé vált:
A motor jár szépen, kiemel a kuplung, majd mikor ráengedem elkezd kattogni, valószínűleg a második váloszolónak volt igaza, még nem néztem alá rendesen és a difi, vagy a féltengelyekkel lesz baj.
Nem mondom hogy nagyon értek hozzá, de van valamennyi rálátásom, egyébként ezt is tanulom, de csak első éves vagyok még, így itthon "szerelgetek" és tanulok belőle :)
Természetesen megy a hasznos mindenkinek, köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!