Ezt a motort vezethetem b. kat jogsival ugyan az eladó azt írja, hogy kismotorként eladó? Ha nem vezethetem milyen pénzbüntetésre számíthatok esetleg a jogsit is elveszik?
vezetheted, de ha baleset történik, vagy kiszúrja a rendőr, akkor igencsak meghurcol a rendőrség, mert:
-Okirathamisítás
-Biztosítás nélkül közlekedtél
-Nincs rá jogosítványod
hirtelen csak ennyi jut eszembe, de jobb ha nem veszed meg, vagy csinálsz hozzá egy a1es jogsit.
De hogy bírja a rendőr kiszurni ha az adásvételin is 50cc van meg a biztosítás is 50ccm-re volna kötve.
Mert én pl. meg nem mondanám, hogy most 150 vagy 50 ccm-es motor.
És még láttam ugyanilyen motornál egy másvalaki hirdetésében hogy 70km/h-ra cserélte a km órát.
A robogóknál nehezebb észrevenni mert vannak 50esben is ekkora termetű robogók meg eléggé burkolt nem lát be a blokkhoz. De ha ebből a típusból nincs 50es akk reménykedj h nemtudja ezt vmelyik rendőr.
És nincs a motorodon rendszám sem, teljesítmény adót nem fizetsz.
Üdv egy 125/50 tulaj :D
Hali!
Motorosrendőr vagyok.Ne nagyon reménykedj, annyira nem hülye egyik kollégám se, hogy ne szúrja ki.
1.A váznyakon rajta szoktak lenni a motor adatai( ccm, teherbírás, önsúly, összsúly)
2.Motorszámból meg lehet állapítani a ccm-et
3.Alvázszámból meg lehet állapítani a ccm-et
4.Általában már hangból tudni lehet, hogy nem 50 ccm
5.Múszerfalból tudni lehet, ha nem 50ccm
6.Ha 100al mész a városban, akkor valószínű nem 50 ccm.
Mivel SMKP sík úton nem haladhatja meg a végsebessége a 45 km/h-t, egy személy szállítására alkalmas,50ccm-nél nem lehet nagyob a lökettérfogata, ha ezek közül valamelyik nem passzol, akkor elég borsos ára lesz a motorozásnak.Nem vagyok gxxxci rendőr, de nem véletlenül vannak ennyire rászállva a kollégák most ezekre, meg kell nézni a statisztikákat, hogy mennyi M-es balesete van, rengeteg halálos és súlyos kimenetelű.Vagy leteszel egy A jogsit, vagy vegyél 50es mákdarálót.Ha a törvényt nem ismered, az nem jogosít fel arra, hogy nem vonatkozik rád.
Bárki adta el neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!