Ha elveszik az első rendszámom akkor az autóval tovább mehetek?
Figyelt kérdés
A mai nap folyamán megyek pótolni okmányhivatalba, gondolom kapok papírt.
De addig is kellene használnom.
2019. okt. 31. 11:11
1/6 anonim válasza:
Szerintem igen. Motoron is csak hátul van, illetve van sok autó is, amelyiknek csak hátul van rendszáma. Ha mégis megállít egy rendőr, elmondod neki, biztos tovább enged.
2/6 Koplárovics Béci válasza:
Nem mehetsz tovább.
KRESZ:
A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei
5. § (1) * A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
...
b) amelyre külön jogszabályban meghatározott számú, típusú és elhelyezésű hatósági jelzés(ek) [rendszámtábla(ák)] van(nak) felszerelve;
Mivel autóra első ÉS hátsó rendszámtábla is elő van írva, csak az egyikkel nem közlekedhetsz. Hogy a rendőr ezt elnézi-e, azt nem tudom, de ha akar, akkor megbüntethet érte.
3/6 anonim válasza:
"Mivel autóra első ÉS hátsó rendszámtábla is elő van írva"
Hol?
4/6 anonim válasza:
Jó mindegy, valóban kötelező, utánanéztem. Ennek ellenére sztem a legtöbb rendőr emiatt nem fog büntetni.
5/6 anonim válasza:
mehetsz a rendszámot már úgysem tudja levenni :'D max a forgalmit
6/6 anonim válasza:
Én pl. elindulás előtt nem szoktam megnézni, megvan-e még az első rendszám, ezért szerintem teljesen életszerű, hogy meglepődsz és azt mondod "jé, ez vajon mikor veszett el" amikor megállít a rendőr. Egyúttal azt is megkérdezheted tőle, ilyenkor mi a teendő, mert én biztos nem tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!