Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elveszik az első rendszámom...

Ha elveszik az első rendszámom akkor az autóval tovább mehetek?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán megyek pótolni okmányhivatalba, gondolom kapok papírt.

De addig is kellene használnom.

2019. okt. 31. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Motoron is csak hátul van, illetve van sok autó is, amelyiknek csak hátul van rendszáma. Ha mégis megállít egy rendőr, elmondod neki, biztos tovább enged.
2019. okt. 31. 13:03
 2/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nem mehetsz tovább.

KRESZ:

A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei

5. § (1) * A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,

...

b) amelyre külön jogszabályban meghatározott számú, típusú és elhelyezésű hatósági jelzés(ek) [rendszámtábla(ák)] van(nak) felszerelve;

Mivel autóra első ÉS hátsó rendszámtábla is elő van írva, csak az egyikkel nem közlekedhetsz. Hogy a rendőr ezt elnézi-e, azt nem tudom, de ha akar, akkor megbüntethet érte.

2019. okt. 31. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:

"Mivel autóra első ÉS hátsó rendszámtábla is elő van írva"

Hol?

2019. okt. 31. 16:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Jó mindegy, valóban kötelező, utánanéztem. Ennek ellenére sztem a legtöbb rendőr emiatt nem fog büntetni.
2019. okt. 31. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
mehetsz a rendszámot már úgysem tudja levenni :'D max a forgalmit
2019. okt. 31. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pl. elindulás előtt nem szoktam megnézni, megvan-e még az első rendszám, ezért szerintem teljesen életszerű, hogy meglepődsz és azt mondod "jé, ez vajon mikor veszett el" amikor megállít a rendőr. Egyúttal azt is megkérdezheted tőle, ilyenkor mi a teendő, mert én biztos nem tudnám.
2019. okt. 31. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!