Az elsősegélytanfolyam a Jogosítvány tanfolyam elején van.. Remélem érted.. Amit te írtál, az az, hogy a forgalmi után jön az elsősegély.. Na ez marhaság.. Forgalmi előtt van az elsősegély vizsga..
És igen, a jogsi feltétele..
A pontosabb megnevezése amúgy közúti elsősegély tanfolyam, amiből van vizsga is.
A jogosítvány kiállításának feltétele a vizsga, a tanfolyam nem kötelező, de szerintem ajánlott. Teljesen mindegy, hogy mikor csinálod meg, én például a forgalmi vizsga utáni napon voltam elsősegély vizsgán.
Alapvető elsősegélynyújtási ismereteket szerzel, van gyakorlati része is, amit a vizsgán be kell mutatni.
*ha valaki elájul, nem újraéleszteni kell, hanem felemelni a lábait. Újraéleszteni csak akkor kell, ha nem lélegzik és nincs keringés*
Közúti elsősegély vizsga... a vizsgaigazolás bemutatása a jogosítvány kiadásának feltétele, az első kategória megszerzésekor, de a tanfolyam és a vizsga a Magyar Vöröskereszt hatáskörébe tartozik, nincs köze az autós iskoláknak előírt képzésekhez vizsgálatoz.
Sőt... közúti elsősegély vizsgára lehet jelentkezni bárkinek, nem szükséges sem tanfolyam, sem autós iskolában tanulói státusz, a tanfolyamot csak azért szervezik, hogy minimális gyakorlatot tudjanak szerezni a vizsgára készülők (no meg némi bevétel a szervezőknek)
Fölösleges tehát azon vitázni, hogy mikor kell elsősegélyből vizsgázni, KRESZ vizsga előtt, vagy után... lényegtelen, a forgalmi vizsga is letehető, az elsősegély vizsga-igazolást a jogosítvány kiállítása előtt kérik bemutatásra, ami történhet akár a forgalmi vizsgát követően évek múltán is (nyilván nem ez a jellemző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!