Öregebb autót márkaszervizbe?
Sziasztok!
Lehet,hogy a kérdésemre egyértelmű a válasz,azonban én szeretnék biztosra menni.
Egy 20 éves,nem a kereskedésben vásárolt autóval be tudok jelentkezni a Ford Petrányi egyik szervizébe?
Köszönöm!
szerintem 20 éves autóval ne menj márkaszervízbe.
Ott csak csereberélik a gyári alaktrészeket, a gatyád is rámegy
Persze, semmi akadálya.
A 14 éves autómmal is márkaszervizbe járok. Nem ott vásároltam, sőt, nem is első tulajdonos vagyok. Úgy látszik én vagyok a kivétel, mert teljesen elégedett vagyok velük. Eddig mindent tisztességesen megcsináltak. Lehet hogy az óradíj kicsit drágább, de sosem próbáltak meg lehúzni. Fizetésnél sosem kérdeztek még vissza, hogy "ja, hogy nekem számla is kell, akkor magasabb a végösszeg", van garancia a javításra, stb. Kis, "sufni" szervizben jártam már úgy, hogy beestem az utcáról ismeretlenül. Egy 15eFt-os jeladót kellett az autómban cserélni, kb 10 perc munkával. A végén 60.000Ft-ot kértek. Mikor vártam, hogy valami papírt kapjak róla, hogy ott jártam, akkor közölték, hogy ha nekem számla is kell, akkor 80.000. Na, köszönöm, de ezek után nekem elment a kedvem a nem márkaszervizes kísérletezgetéstől. Ott lehet hogy felszámoltak volna bő fél óra normaidőt, de max 25-öt fizettem volna, számlával, garanciával.
A másik autóm 1,5 éves. Ennek első tulajdonosa vagyok. Az ország túlsó végében lényegesen olcsóbb árajánlatot kaptam ugyan arra az autóra, mint a helyi márkakereskedésben. Így ott vettem meg az autót, de már a legelső kötelező szervizt is helyben csináltattam. Nem utazgatok sok száz km-t egy olajcsere miatta. Semmilyen olyan szabály nincs, hogy kizárólag ott szervizeltetheted az autót, ahol vetted. Minden márkaszerviz egyenértékű, bárhol megcsináltathatod. Sőt, adott márkán belül, akár külföldön is.
Nem az első tulajdonosa vagyok a 15 éves autómnak (Renault), de úgy a szervizkönyvében a beírások, mint a kocsi kis mappájába mellékelt, időrendileg teljesen egybevágó számlák alapján az autóm bizony mindig is Renault szervizben gyógyult illetve szervizelődött.
Ezt a hagyományt én is folytatom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!