Lehet amerikai rendszámos autóval közlekedni Magyarországon hosszabb távon?
Mikor még Magyarországon laktam akkor láttam valakit nyaranta egy öreg amerikai autóval, floridai rendszámmal. Florida államban nem kell elöl rendszám de láttam hogy kitette a szélvéd mögé is.
Gyakorlatilag szülők garázsában állt az autó és nyáron ment vele mikor hazalátogatott.
Mióta kint vagyok azota jobban át latom hogy mi lett a műszakival mert nyilván Magyarországon nem tudod megújitani az amerikai műszakit.
Fl államban nem kell műszaki tehát ez kipipálva, csak befizeti az adót meg a biztositást és kész.
Nálunk kell műszaki de 30 év feletti autókra már nem kell.
Tegyük fel hogy egyszer vinnék Magyarországra egy 30 évnél idősebb autót amire nem kell műszaki, van érvényes forgalmi és biztositás akkor azt vezethetném minden gond nélkül amerikai rendszámmal?
A muszaki itt nem ugy mukodik mint Magyarorszagon. Sot, itt nincs is muszaki.
Amit minden evben ki kell fizetni a kocsira az a "registration".
Amig az auto el nem eri a 6 evet, nem kell elvinni semmifele vizsgara. Minden evben kuldi a hivatal a papirt, kifizeted az eves dijat, cserebe kuldenek egy matricat, amin az aktualis evszam van. .
Amikor legeloszor regisztralod a kocsit, akkor kapsz a rendszamra egy honapot jelolo matricat is. Az marad orokre, csak az evszamos matricat csereled (miutan fizetsz) evente.
Postan kuldik az evszamos matricat es vele egyutt a "sajtcetlit", ami a hivatalos regisztracio.
6 evnel oregebb autokat fustvizsgara kell vinni, minden masodik evben. Ez az egyetlen alkalom, amikor elviszed vmifele vizsgalatra a kocsit, de csak felallsz vele a padra, bedugnak a kipufogoba egy csovet, kicsit jaratjak a motort, leolvassak a szamgep altal kuldott adatokat es kesz. Az eredmeny (amennyiben a kocsi atment) automatikusan megy a hivatalba, akik aztan a befizetes utan azonnal kuldik a matricat.
Nem neznek sem izzokeszletet, sem gumik allapotat, az se szamit ha hianyzik belole minden uveg, csak a kotelezo elso szelvedo legyen meg. Ha ajto sincs rajta az se baj, csak legyen benne biztonsagi ov es a kotelezo motorteto meglegyen. A magyarorszagi vizsgalathoz kepest vicc ami itt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!