Személygépkocsi motorjának szétszedése, felújítása előtt min tudnék gyakorolni?
Szeretek mindent magam csinálni az autón, mert akkor biztosan tudhatom, hogy milyen minőségben lett elvégezve a munka, milyen alkatrészeket használtam, minden szépen le van tisztítva, be van zsírozva, általában ha tudom fékek, folyadékok, szűrők cseréjét én végzem egyelőre még máson nem kellett dolgozni.
Most viszont a motort is felujítanám mert elkezdte fogyasztani az olajat. Viszont ahhoz nincs kedvem, hogy szétszedjem aztán bevontassam a szervízbe mert nem tudom összerakni, ahhoz meg pláne nincs kedvem hogy szétverjem a frissen összerakott motort mert valamit rosszul rakok össze.
Ez egy MK3-as Ford Mondeo 1.8 CHBA 125LE 4 hengeres benzin.
Milyen motoron tudnék előtte gyakorolni ami hasonlít az autó motorjához? Gondoltam itt arra, hogy veszek egy benzinmotoros kerékpárt vagy egy 4ütemű robogót vagy egy fűnyírót csak abból a célból, hogy szétszedjem a motorját, lássam hogyan épül fel, utána összerakom és meglátom működik e továbbra is.
Továbbá érdekelne, hogy egy ilyenhez mindenképpen muszáj kiemelni a motort (amit nagyon otthon nem tudnék megcsinálni)? Mert láttam, hogy régi Suzuki Swift-ekbe vagy Opel Astra-kba a motortérben szedik szét, cserélgetnek ki benne mindent és rakják is össze.
Továbbá még utolsó kérdésként érdekelne, hogy kézi nyomatékkulcson kívűl szükségem van e még bármilyen egyéb célszerszámra? Gondolok itt például a fékdugattyú visszanyomóra fékcserénél.
Azért ez kicsit bonyolultabb egy Simsonnál.
Sok drága szerszám, és több milliós gépek szükségesek.
Hengerfurat mérése, csapágyhézagok mérése, síkolások.
Mindenképp gépműhely lesz a vége, esetleg a szétszedés összerakás lehetne a feladat, de ne állj neki ha ez az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!