Miert raz es remeg az auto?
Mercedes-Benz, 2008, sedan, manual valtos.
Periodikus hibarol van szo. Ez a legnagyobb problemam, hogy nem tudom odavinni a szerelohoz, hogy NA MOST RAZ... ezert fordulok es bocsatkozok elmelkedesbe.
A hiba a kovetkezo:
Megyek az autoval es random akar egy sima egyenes uton is elkezd razni, beremeg a kasztni, mintha hirtelen ramennel valami otvar gagyi utra, de errol szo sincs. 2-3km-en keresztul csinalja, majd abbamarad es megint nem jon elo 50-100-150km-en keresztul a hiba.. Ma megint elojott, mentem olyan 70-80al, egyszercsak elkezdett razni a kasztni, elkezdett remegni az auto, de nem rangatott, mert a motor ugyanugy ha odalepek neki akkor jol huz es jol megy, inkabb ez valami futomu/kerek/gumi problema lehet.. ismetlem magam. Mintha hirtelen rossz utra tevednel. Aztan 2-3km mulva elmult. Direkt megfordultam, visszamentem arra az utszakaszra, ahol elkezdett razni, de masodszorra semmi. Tukorsiman, gyonyoruen elnyelte a futomu az utnak minden apro kis hibajat, vajsiman futott.. tehat nem az uttal van a gond.. van valakinek esetleg otlete?
Elore is koszonom!
Alapvetően sok minden okozhatja ezt a problémát tehát ezeket mind érdemes átnézni:
-futómű részei (lengőkar, kormányösszekötő, stabpálca stb.), mondjuk ezekből konkrétan melyiknek a kopása okozhat rázást
-gumiabroncs (ha kagylós a gumi vagy esetleg szálszakadt)
-a felni miatt is rázhat ha meg van ütve
-és a leg kézenfekvőbb hogy meg kell nézni centírozógépen hogy jól ki van-e centírozva
Véletlenül nem egy bizonyos sebességnél ráz mindig? mert ha igen akkor jó eséllyel a felni vagy a centír a hiba
Lehet van még más lehetőség is ami miatt rázhat de én ezeket ismerem
ha magasabb sebbeségnél csinálja csak, 80-100 körül és ahogy még gyorsabban akarsz menni akkor erösödik akkor az vagy az egyik gumi vagy a felni a ludas
meg kell nézetni gumissal
Nem ugyan irod a főkérdésben mint a 4. irásodban.
Azért illene eldönteni és meghatározni hogy mit kérdezel pontosan.
Miert nem irnam ugyanazt?
Random elkezd razni, es amikor csinalja, akkor olyan 50-tol minel gyorsabban megyek annal erosebben csinalja. Majd 2-3km utan abbahagyja es megint sok ideig nincs problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!