Mit gondoltok dzek az új kis köbcentis turbós benzinesek mennyire kesznek tartósak?
1.6-os turbósok már jó pár éve 200 lóerő körül vannak igen.
Első tulajos jól karbantartott autók, ha nem gyilkolják őket, szerintem simán elmennek 15-20 évet és 300k km körül nagyjavítás nélkül.
De ha a turbó bedöglene, akkor sem dől össze a világ és nem kell rögtön bontóba vinni az autót, simán felújítható.
Az ilyen sokadik tulajos, bizonytalan előéletű, tekert órás, "jó abba a 10W40-es teszkós olaj is" módszerrel kezelt autónál már vannak kétségeim.
Semmivel nem lesznek kevésbé tartósak, mint egy régebbi autó.
Szerintem valahol ott csúszik el a dolog, hogy az autókat tulajdonképpen soha nem arra tervezték, hogy 10+ évig hajtva legyenek, hanem ahogy előttem írták 5-7 év. Persze megfelelő karbantartással 15+ évig is elvannak, vagy akár 20+ típustól függően.
Az más, hogy az ilyen sok lóerős kocsikat általában szét is hajtják.
Miért ne lennének tartósak.
Volt a Volga aminek 2500 ccm volt a motorja és 65 LE.
Na ezek aztán nem voltak olyan tartósak.
Ezekben az autókban a motorblokk húzza a legrövidebbet, és aki ezeket úgy használja mint egy sima szívómotoros autót, az hamar ki is fogja nyírni, lehet szó Vitaráról vagy akármilyen más típusról különböző gyártóktól.
Tfsi, fsi, tsi szarokkal is sok problémák fordulnak elő, egyszer még engem is kérdezett egy itt lakó hogy nem-e néznék rá a Seat-ra mert előző nap még megvolt az ereje, reggelre meg semmi húzása nem volt, és 140 lóerős autóról van szó.
Eddig a turbós autóktól azért kellett tartani mert aki nem ért hozzá, hamar legyilkolhatja és a köv. vevőnek csinál kiadást, ezentúl pedig képzeljük el hogy a kis ccm-es blokkot már szétforgatták, és új dugó gyűrű, vezérlés stb kellhet.
Én idén vettem autót, nem voltam elkötelezett egyik márkához sem, de személyesen és olvasva is meggyőződtem róla hogy sok a buktató ezekben az autókban, ki szeretne 3M ft-os vételáron felül az elkövetkező pár hónapban vezérlés vagy turbó cserével kezdeni.... így vettem egy frankó Civic-et amit imádok, kár hogy a legújabb már szintén turbós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!