Miért nem melegszik fel a motor?
Csak városon belül (azt is ha több mint 15 percet megyek) vagy 3-5 perc alapjáraton való járás után melegszik fel a kocsi, ahogy elindulok országúton/autóút/lakott terület ahol lehet haladni egyből egy perc elég neki, hogy visszahűljön 50-60 fokra a hűtővíz. Termosztát lett cserélve/óra csoport is/jeladó is.
10 perc autózás után van fűtés is, akkor tolja be a meleget rendesen ha az számít valamit.
Attól hogy cserélve lett a termosztát , az még nem biztos hogy jó. De lehet az óra is rossz.
Az a baj hogy nem tudod le se irni hogy mi a baja és hogy jelentkezik ez a hiba.
De talán mégis a termosztát.
Normálisan: csak városba megy fel. 79 fokozta visszahul.
Nem ertem mit nem ertesz ezen
Azt se lehet érteni amit most is belöktél !!!
" 79 fokozatba visszahul ".
"#1 dehogy termosztát ne írj már hülyeséget amúgy meg írja hogy most lett cserélve. Teljesen normális, pláne ha dízel, hogy ennxi idő alatt melegszik be."
1-es vagyok.
Na most, egy szívóbenzin üzemi hőmérséklete 90 fok. Motortól függően, jó termosztáttal, fűtés nélkül ezt a hőmérsékletet 5-10 km alatt el kell érnie. Próbáld ki kérdező, hogy mész a kocsival egy 10 km-t, majd megállsz, rakd üresbe a váltót és járasd kicsit a motort. Viszonylag hamar, néhány perc után felkúszik a hőmérsékletjelző 90 fokra. Most indulj el vele, menj legalább 90 km/h-val. Ha ekkor a hőmérsékletmutató visszaesik, akkor biztos, hogy a termosztát rossz (vagy nem a motorba való).
Sorry, csak az autocorrect nem tudja eldönteni mit akar. Igazából ahogy elindulok 70+ km/h-val akkor egyből megy vissza. Ha alapjáraton/városban ketyeg akkor megtartja a 90-et. Termosztát volt cserélve egy hónapja mivel a régivel még alapjáraton sem érte el az üzemi hőfokot vagy ha mégis akkor sem tartott sokáig.
Akkor nézek én egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!