B kategóriás forgalmi vizsgán mennyire probléma, ha kanyarban nem váltok?
Oktatóm szerint, ha nem egy, akkor ne erőltessem a váltást kanyarban / körforgalomban.
Példa szituáció: 2-es sebességfokozatban közelítem meg a körforgalmat. Zebra van, megállok és elsőbbséget adok a gyalogosnak. 1-es fokozatban indulok el, viszont csak akkor rakom a 2-est, ha kiértem a körforgalomból. A motor hangján hallani, hogy már váltani kellene... oktató szerint ne erőltessem, mert ilyenkor könnyű elrontani kezdőként és az nagyobb baj a vb szemében.
Elindulás után - szinte - még a zebrán 2-esbe teheted.Én arra tippelnék, hogy ha vizsgáig nem megy a váltás, akkor ott gondot jelenthet.
Gyakorolni kell sokat.
Gyakorolni kell, igazából egy átlag autóval szinte rögtön át lehet dobni 2-be a váltót, 1-es fokozat szinte tényleg csak az elinduláshoz kell.
Viszont abban van igazság, hogy kanyarodás során jobb, ha a környezetre figyelsz, főleg a gyalogosokra, indexre, többi autósra, saját autód mozgására, mert ezek a tényezők akár bukást is jelenthetnek.
Eleinte és is csak akkor váltottam át, amikor már bekanyarodtam. Inkább arra kell figyelni, hogy ne pörgesd túl a motort, inkább menj picit lassabban de maradjon tűréshatáron belül a fordulatszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!