Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vásárlásakor megéri...

Új autó vásárlásakor megéri vagy érdemes 100 ezer forint felárat fizetni metál fényezésért?

Figyelt kérdés
Szóval 2 alapszín van, hófehér és sötétkék. Mi a fehéret választottuk a következő megfontolásból: nem látszik rajta a por, nyáron nem melegszik át annyira, ha megsérül, olcsóbb a festése. Akiknek mondtam, mindenki olyan lefitymálóan mondta, hogy "csak fehér?". Mondjuk nekem is jobban tetszett volna a meggy színű metál fényezés, de valahogy sajnálom azt a 100 ezret ilyenre. Korábbi autónk is fehér volt, és remekül elvoltunk vele. Szóval?

#felár #Metál fényezés
2019. okt. 12. 19:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem képezi alku tárgyát sajnos.
2019. okt. 12. 20:59
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Új autó vásárlásnál adnak alapból engedményt a listaárból, aztán lehet még hol többet, hol kevesebbet alkudni. Mondjuk nem tudni mennyi volta listaár és mennyi a végső vételár.

Én egy kicsit drágább autónál 1.7 milliót simán lealkudtam, szerintem itt is belefért volna egy ajándék vagy félárú metálfény.

2019. okt. 12. 21:12
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem megérés kérdése. Ha nem konkrét munkaeszközöd az autó, akkor szigorúan véve eleve nem éri meg autót se venni. A kényelmedet szolgálja, de a pénzt viszi.

Szóval ki hogy van ezzel... Ha új autót veszek, sok millió forintot kiadok, akkor nem azt nézem, hogy melyik szín, kárpit, motor, felszereltség, stb a legolcsóbb, hanem azt nézem, hogy tényleg olyan legyen, ami nekem megfelel, az igényeimet maximálisan kielégíti, ami tetszik, amilyenre tényleg vágyom, mivel nem egy-két évre veszem, nem egy-két évig fogom naponta nézni, beleülni, használni.

Sok milliós kiadásnál 100.000Ft szerintem már nem pénz. Értem, hogy a rendelkezésre álló keret nagy úr, de ezen spórolni, elég pitiánerség. Nem akarok okoskodni, senkinek a zsebében turkálni, de: Ha annyira kiköltekezel, hogy nem marad az autó árán és egyéb költségein (forgalomba helyezés, biztosítás, téligumi garnitúra, stb.) felül minimum 100.000Ft (vagy inkább ennek a többszöröse) tartalékban a bankszámládon, akkor nem szabad ilyen autót venni eleve...

Persze ha a fehér amúgy is tetszik, ilyet szeretnél, nincs igényed más színre, metálfényezésre, akkor viszont az abszolút ne érdekeljen, hogy ki mit gondol és mit szól hozzá! Semmi közük hozzá, magadnak veszel autót, nem másnak.

Amúgy nem tudom milyen autóról van szó, de 100.000Ft egy metálfényezésért kifejezetten kedvező ajánlat. A legtöbb autóhoz ennél többe kerül, általában 200 körül kezdődik.

2019. okt. 12. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:
18%

A fehér az nem szín, hanem csak egy állapot.

A legrosszabb amit rákenhetnek egy autóra.

De kb olyan mint a fekete szín, meg a kályhaezüst.

Láthatóságból pedig az élénk sárga, élénk piros vagy a világos kék sokall jobb.

De hogy megéri-e azt aztán nektek kell eldönteni.

2019. okt. 13. 12:12
 15/16 A kérdező kommentje:

"A fehér az nem szín, hanem csak egy állapot"

Ehhez képest Bmw-ben is van fehér, Audiban, Mercedesben és szinte az összes márkában.

2019. okt. 13. 18:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy Daciara mondjuk én sem kérnék metálfényt!
2019. nov. 10. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!