+9 fokban is ment a ventilátorom az autóba. Škoda octavia 2. 0 Tdi,40 km-t mentem vele, ahogy leálltam, észre vettem, hogy megy a ventilátor +9 fokban úgy, hogy a víz 90 fokon volt. Valaki tanács, hogy miért? Már volt ilyen 2-3szor
A 3-nak semmi köze egymáshoz.
Beindítod a hideg kocsit, elkezd melegedni. Ilyenkor a kis vízkör melegszik csak. A hűtőd lehet még langyos, de a motorban lévő víz már üzemi hőmérsékletű (erre való a termosztát).
Amikor nyit a termosztát és felmelegszik a hűtőben lévő víz is, akkor kapcsol be a ventilátor. A visszajelző nem szabad üzemi fölé menjen, ezért van benne a ventilátor, hűti a hűtőben lévő vizet amennyiben nincs elegendő menetszél.
Teljesen mindegy hogy -20 vagy +40 fok van, a motorban elég az üzemanyag (és súrlódnak az alkatrészek) ami hővel jár, ha nincs menetszél akkor idővel be kell kapcsoljon a ventilátorod.
Szóval a kérdés az inkább az hogy az út végén mennyit araszoltál, mennyit mentél lassan vagy megállva mennyit hagytad járni a motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!