S-tronic vagy kézi váltó?
Autóvásárlás előtt állok, és igazából nagyvonalakban már megvan, mit szeretnék, de a váltó még kérdéses.
2012-14-es Audikat nézegettem, A4 illetve A6 avantot. Motorban a 3 literes V6-os a legszimpatikusabb, quattro hajtással. Viszont a váltóval kapcsolatban még nagy a dilemma. Kézi váltó párti vagyok, de felmerült az automata is (ami ennél a típusnál leginkább az S-tronic), talán azért is, mert 90%-ban csak azt lehet találni. A kérdésem az lenne, hogy ezek az automata váltók mennyire megbízhatóak, ennyi idős autókban mennyire lehetnek problémásak? Tudom, használattól függ, de átlagban milyenek? Érdemes megpróbálkozni vele, vagy maradjak a kézi 6-osnál? És persze magával az autóval kapcsolatban is szívesen fogadok normális véleményeket, tapasztalatokat.
Ha egy váltó jó akkor azt senki megnem mondja hogy mikor fog elromlani.
Vagy jó és örök életű vagy tönkre megy.
De ugyan úgy a manuálisra is igaz ez.
Tudok olyat akinek több mint 600.000 km van benne és semmi hiba.
Ja az olajcsere 60.000 kmnél nem olcsó
Egyáltalán nem rossz az automata, de...
Olajat rendszeresen cserélni kell
A "2000 ft-os" biztosan nem lesz jó. A gyári erősen ajánlott mindegyikhez.
A 180-as pályázás, illetve a lámpától lámpáig gyorsulgatás keményen zabálja az automata váltót.
Ha ezeket figyelembe veszed, kiteljesedik a lelki békéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!