Benzinbe gázolajat keverve miért nem nő a benzines motor teljesítménye? Miért nem ég el rendesen a kevert uzemanyag?
Nézd már meg az anyagok fűtőértéket, nincs köztük különbség, így nincs értelme a kérdésnek sem...
Egyébként, így hogy leírta miből indult ki, már érdekesebb a kérdés.
Egy olyan táblázatot szívesen megnéznék.
Szerintem ott van a kutya elásva, hogy a táblázat, amit találtál az fajlagosít térfogatra, és mivel a gázolajból nagyobb hatásfokkal nyerhető ki az energia, térfogatra nagyobb teljesítményt ad egy egységnyi benzinhez képest.
De ezt csak így látatlanban gondolom, komolyan érdekel egy ilyen táblázat.
Akkor másképp közelítek a válasszal..
Egy szívó benzines motor szivószelepe max. fojtószelep nyitásnál tudja a legtöbb levegőt beszívni.
Ez a levegő (pontosabban annak oxigén része) megszabja (korlátozza) azt az üzemanyagmennyiséget, amely elégethető.
Még az is lehet, hogy nagyobb a gázolaj energia tartalma, de minek juttatnád be, ha nincs ott a hengerben a megfelelő (többlet)mennyiségű levegő az elégetéshez.
Na erre válaszolj, ha már annyiszor kérdezed.
"Első válaszodban lesz a megoldás."
Azt az "első választ" szerintem én írtam, nem a 7-es.
Pl egy 2T motornál is hiába keversz több olajat a benzinhez, nem lesz nagyobb teljesítményű, csak jobban fog füstölni. Pont azért mert az olaj nem ég el tökéletesen a hengerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!