Normális, hogy egy sorhatos dízelnek csúnyább, mélyebb kopogó hangja van mint egy 4 hengeresnek?
Figyelt kérdés
Nem(hiszem) hogy bármi hibája lenne, dízelből adódó égészaj, melegen tök szép halk, de sokkal nagyobb különbség van a hideg meleg állapot között mint egy újabb 4 hengeresnél.
E60 530D
2019. szept. 19. 22:12
1/4 A kérdező kommentje:
*hideg üzemre gondolok
2019. szept. 19. 22:12
2/4 anonim válasza:
Hát max úgy tudod megállapítani ha egy másik azonos kocsit is meghallgatsz, vagy ha eddig nem ilyen volt, akkor egyértelmű, amúgy meg könnyen lehet, hogy gyárilag ennyit változika hangszín.
3/4 anonim válasza:
De kopogni nem szabad akkor sem, sőt ne legyen csúnya hangja sem. Ott már valami baja van a motornak.
Egy hat hengeresnek sokall szebb, simább a hangja, ha jó a motor.
4/4 anonim válasza:
Akár lehet normális is. Négyhengeresek közül sem mind egyforma. Egyszer hajtottam egy Ford Tourneot. Valami irdtalan trtaktor hangja volt. A szomszédom Ford Fusionjében is szerintem ez a motor lehetett, mert már hangról megismertem ha ő jött haza. Nagyon jellegzetesen kopogós, csattogós hangja volt. A sajátom egy "suttogó dízelként" emlegetett motoros autó. Tényleg a vezérműlánc surrogása hangosabb mint az égészaj. 4 hengeres ez is, az is, mégis hatalmas különbség van hangban. Így simán el tudom képzelni, hogy egy relatív hangosabban járó 6 hengeres, akár abszolút értékben is hangosabb, mint egy kimondottan halk járású 4 hengeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!