Lehet olyan rossz minőségű benzint tankolni, hogy fulladjon tőle a motor? (injektoros)
900 köbcenti, 2 henger. Albániában egy random kútnál tankoltam, 11 litert, csurig, ahogy szoktam (20 literes a tank összesen ). A tank kb felénél az alapjárat elkezdett leesni és le is fulladt párszor a motor. Sose szokta ezt csinálni, gondosan szervizelt Yamaha, amióta megvan nem volt ilyen probléma vele soha.
Ismét teletankoltam, még egy picit szórakozott, de azóta jó.
Lehetett a benzintől, vagy érdemes lenne alaposabban körüljárni a dolgot? Nem tudom, hogy a benzin volt-e a rossz, de eléggé no-name kút volt. Viszont nem egyből csinálta, hanem csak 200 km-rel később.
Lehet.
Gondolom először még a "jó" benzint szívta és aztán a 200 km után kezdte szívni a noname benzint.
Igen én is erre gondoltam, de a 200 km alatt eléggé girbe-gurba kanyargós utakon mentem le-föl, sokszáz kanyarral, ahol döntöttem redesen. Nem keveredik össze a két 95-ös benzin ilyen körülmények között?
Egy pár pillanatig arra is gyanakodtam, hogy dízel ment bele, ami addig a benzin tetején maradt. Aztán rájöttem, hogy a dízel sűrűbb a benzinnél, azaz akkor hamarabb jelentkeznie kellett volna ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!