17"-es alufelnin használok 225/45 R17-es nyári szettet, ugyanebben a méretben megvehetem a téli gumikat is?
Persze hogy megveheted, jó lesz arra a felnire.
De alufelnit nem nagyon javasolnak télre mert a só jobban árt neki mint az acél felninek.
A legjobb megoldás viszont 4 acél feénire felrakatni a téli gumit és aztán magad tudod cserélni akkor amikor akarod, nem kell sorba állni és évente kétszer kifizetni a gumisnak a pénzt.
nekem 205/45 r17
szép csak esztétikailag nem tökéletes jó olcsót felnit találtam 16-os mértbe, téligumim akkor még nem volt felnit kerestem. Így lett végül 195/55 r16 a télim
Nekem ezt a 2 méretet hozza az autómhoz. Mondjuk amikor a gumissal beszélgettem azt mondta jó a 17-es is,de inkább 16-os kicsit vastagabb gumi legyen télre
4. Én nem, azt írtam hogy ne használjon alufelnit.
Olvasd el mégegyszer hogyan fogalmaztam.!!!
Szerintem elég gyakori ez a méret, elég sok autó jött ki a gyárból ilyen kerékmérettel az elmúlt 10-15 évben.
A teljesítménynek sem feltétlenül függvénye. Az előző 2005-ös autóm 101 lóerős volt és ilyen gumival volt gyárilag szerelve. Amúgy 15-19"-ig volt rá gyári felniméret. A mostani autóm 2018-as, 160 lóerős és ugyan ez a kerékmérete.
Műszakilag semmi nem akadályozza, hogy ugyan ilyen méretű téli gumit használj. De több okból sem szerencsés. Télre valóban jobb a kicsit keskenyebb és ballonosabb gumi. Csúszós úton könnyen nekicsúszhatsz szegélynek. Vagy olyan kátyúba belemész ami a friss hóban nem látszik. Stb. Ezen kívül ebben a méretben egy jobb, márkásabb téli gumi lényegesen drágább, mint egy 16"-os.
Alufelnit használok én is télre, csak 16"-os méretben, 205/55-ös váltóméretes gumival. Eddig semmi baja nem lett a felninek a sótól.
Ilyen méretet használok télen, alufelnivel...
Mondjuk nyáron meg 19"-t...
Ha ez a gyári méret, nyugodtan felrakhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!