Az index van, hogy gyorsan, van, hogy normál tempóban és van, hogy nem működik. Mi lehet a baj?
Eddig az akksira gyanakodtam, ki is próbáltam egy másikat, akkor meg is javult a dolog, de közben zenét is hallgattam az autóban, főúton a világítás is kellett és mellette az index egyszer már megint nem működött egyáltalán. Rögtön kivettem a rádió fejegységet és amint letértem a főútról, le is kapcsoltam a világítást, de a főútról való lekanyarodás során már működött az index megint. Először gyorsan villogott, majd normál tempóban. Most két dolog jut eszembe:
-nem tölt eleget vissza a generátor.
-ez az akkumlátor is rossz.
Van az autóban riasztó, édesapám arra gyanakszik, hogy az zavarhat be, fene tudja az is milyen idős.(Az autót 3 napja vettük, az index hiba már akkor is fenn állt.) Holnap mindenképp veszek új akkut, azzal kiderül milyen lesz, de ha valakinek van bármiféle tapasztalata ezzel kapcsolatban azt szívesen fogadnám.
Olyankor is gyorsabban villog ha az egyik égő kiégett.
De az is lehet hogy csak kontakt hibás az égő és hol érintkezik , hol meg nem és olyankor gyorsabban vagy lassabban villog.
Szerintem ha be indul az autó, semmi köze az akkuhoz és a generátorhoz.
A probléma az első kommentelő által helyesen lett diagnosztizálva, a relé vokt rossz. Ez egy '97-es mazda 323-as és az idő kicsit megette a relé egyik forrasztását. Egy kis cin segítségével felfrissítettem és már jó is lett. :)
Nomeg, a két első indexem kiégve ugyan nincs, de már elég halovány, amint oda jutok le is cserélem őket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!