Milyen ragasztóval lehet megoldani egy személyautóban a megereszkedett tetőkárpit visszaragasztását?
Az autó már koros is (17) és sokat van nyáron a szabad ég alatt. Gondolom a nagy melegtől elkezdett megereszkedni a tetőkárpit és mára már zavaróan megereszkedett, elválva a tartórészétől.
Úgy tervezem, hogy kiszerelem a teljes tetőbelsőt, és visszaragasztom a kárpitot. Nem tudom mi van alatta (felette), hogy gyárilag milyen anyagú hordozóra lett ragasztva.
Az interneten látott videók alapján nem tűnik nehezen kivitelezhetőnek a dolog, házi körülmények között sem.
Milyen ragasztót, ragasztó sprayt ajánlanátok?
Az alábbiakat már használta valaki ilyen célra?
Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel?
- [link]
- [link]
Úgy láttam a neten, hogy ezek bizonyos mértékig hőállóak.
Gondolom nem árt, ha a téli hideget is bírják, de főként a nyári felmelegedés jelenthet gondot a tetőkárpit esetében.
Mi a véleményetek?
Fontos,hogy mindenkép hőálló ragasztó legyen,ha tudsz szerezni akkor kárpitostól szerezz be,mivel az a legjobb.Az első link az felejtős...azzal meg se próbáld.
Jót nevettem ezen a szélvédő kivágáson :D
Ez a művelet 2 személyes meló és nem kell semmilyen szélvédőt kivágni(én sem vágtam ki!)meg volt a technikája a kiszedéshez.
A tetőkárpit egy üvegszálas anyagra van felvíve és azt a szivacsos részt (jó ragadni fog mindenre) jól le kell pucolni.
A tetőkárpitra pedig ne sajnáld a pénzt mindenkép szivacsos legyen,mert különben át fog ütni a ragasztó.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Ezek szerint akkor az járhatatlan, hogy valamilyen módszerrel az eredeti kárpitot ragasszam/rögzítsem vissza. (?)
#2: Te milyen ragasztót használtál?
Nem járhatatlan de gusztustalanul tróger lesz, nem ragad fel normálisan és át fog ütni a ragasztás.
A gond mindig az, hogy a kártpit alatt szivacs van és a szivacs az, ami szétporlad. Innentől kezdve ahhoz nem tudsz rendesen hozzáragasztani semmit. Ha meg lefejtesz mindent, hogy kitakarítsd a szivacsot akkor nincs sok értelme a régi xar kárpito visszarakni, szivacsot meg nem tudsz ráragasztani.
Crc power stick,de van nála jobb is én hírtelen
ezt találtam.Az eredeti kárpitot esélytelen felrakni.Lehet kapni textilboltba direk autó tető kárpitot amin rajta van a szivacsos rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!