Negatív kalapács csapágy leszedéshez?
Integrált csapágy, tehát egyben van a kerékaggyal, egy nagy egység az egész. Én csak a negatív kalapácsra tudok gondolni amivel ki lehetne szedni. Esetleg valami más ötlet a kiszedésre?
És ha nincs más ötlet milyen néven találok a neten ilyesmit? Megnéztem a szerszamkell-weboldalát de ott nem találtam ilyesmit, a googleban sincs semmi olyan ami érdekelne. Esetleg házilag készítsek?
Ja, hogy az egész kerékagyat akarod cserélni! A kérdésedből nekem az jött le, hogy a kerékagyból akarod kihúzni/ütni a csapágyat! Az Opeloknál ez néhány oldalirányú ütésre ki szokott jönni, de ha nagyon ragaszkodó, akkor egy oldalról beütött lapos vagy hidegvágó általában megoldja.
Így valahogy, csak ő géppel csinálja:
Ha csak 4 csavar tartja a helyére és nem túl nagy az a rész egyben, akkor esélyes hogy kompletten megvehető az egész és sokkal gyorsabb kicserélni egyben. Fél óra max egy több órás kemény cumi helyett.
Több mint valószínű hogy hátulról is oda lehet férni, akkor onnan ki lehet ütni kalapáccsal.
Egyébként szerintem ilyet keresel, slide hammer a neve, youtube-on a használatàról is találsz videót: [link]
Ezzel csak az agy jön ki (viszont sérülésmentesen), ezután egy külső csapágylehúzóval le kell szedni a csapágy rajtamaradt belső felét, és ki kell bányászni a bentmaradt külső felet.
Ha hátulról hozzáférsz (és hozzá fogsz), akkor ezzel kiszedhető a maradék és vissza is tudod rakni az újat, illetve ha hajtott tengelyről van szó, az agyat is vissza tudod húzni: [link]
Köszönöm a válaszokat!
Lehet félreérthetően fogalmaztam, az egész kerékagy egyben lesz cserélve, sokkal jobbnak érzem én is azt a megoldást. Így már biztos összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!