Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem értem a váltást hogyan kell?

Nem értem a váltást hogyan kell?

Figyelt kérdés

12 éve csináltam a jogsit most kezdenék vezeti kocsit de nem érzem egyszeruen a gépet.

W124 mercit vetem, most akarom hajtani de nem érzem a kocsit. Mikor érdemes váltani? Hánnyal kell menni váltásnál? Kanyarokban lefulladok vele valami nem oké

Mennyi sebességnél kell váltani el a kocsit?

#Mercedes #kocsi #elvaltas #mennyinél kell elváltani azt a szart
2019. szept. 11. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj el autosiskolaba, ujrakezdo orakat venni. A kerdesbol itelve 12 ev alatt el is felejtetted, amit valaha tudtal, igy inkabb ne menj forgalomba.
2019. szept. 11. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vegyél néhány órát, pár gyakorikérdések választól nem fogod jobban érezni a gépet, az oktató megmondja, mit csinálsz rosszul, attól már igen.
2019. szept. 11. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
"Mennyi sebességnél kell váltani el a kocsit?" Ezen felnevettem, ne haragudj. Szerintem egyedül ne vezess, inkább vegyél órákat.
2019. szept. 11. 18:52
 4/7 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
56%
Jajj és mindezt mercivel,,, :-)
2019. szept. 11. 19:25
 5/7 anonim válasza:
84%
Nagyon kérlek ne törd összae a w124 est....
2019. szept. 11. 19:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hiába mondjuk el, hogy mekkora fordulaton, sebességnél “kell” váltani, akkor a műszerfalat fogod nézni és nem az utat..

Ha nagyon vezetni akarsz, inkább magasabb fordulaton tartsd, mint alacsonyabban, kanyarban ne lassíts, ne gyorsíts. Jön a tel, kanyarban veszélyes lehet a lefulladas...

Az újrakezdő oktatás azért is jó, mert ha simán forgalomban csinálsz ilyet, a mögötted levő számára nem indokolt arra számítani, hogy kanyar közepén az előtte haladó lefullad és bumi is lehet belőle, míg egy tanuló jelzésű autót mindenki fenntartásokkal követ.

Műszakilag amúgy rendben van az autó?

2019. szept. 11. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem is oktatoval (bar erdemes lehet, mivel ez a munkaja effektivebben el tudja magyarazni mint a sogor), de valakivel aki rendszeresen vezet egy forgalomtol elzart teruleten ahol biztonsagosan fel tudsz gyorsitani 60-70km/h-ra, gyakorolj.

Altalaban elmondhato, hogy nyugodt autozasnal a dizelt 1500-1800 fordulatnal, benzinest 2000-2200 fordulatnal erdemes valtani. Intenziv gyorsitasnal dizelt 2800-3000, benzint 4000-4500 fordulaton valtjuk. Hozzateszem, hogy esszeru hasznalatnal, kozuti forgalomban. Nyilvan van aki a dizelt is kiforgatja 4-5000-ig (nem ajanlom), es van aki a bdnzinest elvaltja 1300-nal (szinten nem ajanlom). De ez fugg a loketterfogattol, turbos autorol van szo vagy nem, ha turbos akkor mettol meddig van intenziv gyorsito hatasa a turbonak, stb.

2019. szept. 13. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!