Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 1978-as Skoda 105s...

Van egy 1978-as Skoda 105s autónk. Hamarosan feleslegessé válik. (műszaki még fél évig érvényes) Érdemes felújítani és oldtimer autót csinálni belőle?

Figyelt kérdés
40 éve teszi a dolgát de azért lenne mit javítani rajta. A tank elég rozsdás cserélni kéne, a kormánynál iszonyú nagy a holtjáték. Van egy horpadás is a kerék felett. a gumik is repedtek. Utángyártott kipufogó került bele.Ezeken kívül minden eredeti benne összesen 160ezer km-t mentünk vele. Nincs szívem roncstelepen leadni. Se eladni olcsón hogy szétbarmolják szórakozásból. Mennyibe kerülne a felújítás, hogy oldtimer autó lehessen. Megtérülne az ára eladásnál?

#Skoda #105s
2019. szept. 11. 11:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Pont mint a mi Ladánk! Stimmel az évjárat, csak ebben 68e km van, első tulajos.

Tavaly meghirdettem 200-ért. Pár hívás volt, mind "tesók" hívtak, hogy 30-ba elhoznák. Akkor inkább marad 3. hobbiautónak. Bár én sosem fogom restaurálni. Nincs annyi időm, energiám, pénzem rá. Még OT-t se szeretnék rá. A fenntartása így is vicces, adó + biztosítás 20eFt/év körül van.

Szóval szerintem csak tőled függ, hogy van-e kedved foglalkozni vele. Amennyit ráköltesz, ha igényesen csinálod, jó ha az visszajön eladásnál. Hasonló korú hasonló restaurált autókat láttam már milliókért is hirdetni, de azt nem hiszem, hogy ennyiért kapkodnának érte. Aki ilyet vesz, nem napi használatra veszi. Azok pedig nem sokan lehetnek az országban akik hobbiból kiállítási autókat gyűjtenek.

2019. szept. 11. 16:40
 12/16 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%

Használd aztán jovan... Amit éppen kell azt csináld meg rajta...

Ne akarj belőle kiállítási darabot csinálni... Irtózatos pénz....

2019. szept. 11. 17:22
 13/16 A kérdező kommentje:
Oks köszi a válaszokat. Valószínűleg meghirdetem olyan helyeken ahol régi autókat keresnek. Biztos lesz egy fanatikus aki megvenné. Már csak azt kéne kitalálnom, hogy mennyi lehet a reális ár érte. Egy gyűjtő kifizetne érte szerintetek 300 ezer ft-ot?
2019. szept. 12. 12:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A hibái alapján 200-250 ezer között lehet az értéke
2019. nov. 3. 13:28
 15/16 A kérdező kommentje:

[link]

Érdekes cikk bár pont a 105s nem szerepel benne.

2019. dec. 15. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Attól még egy vízforraló, napi használatra alkalmatlan. Hobbinak viszont jó lehet, de ha nem tudod megfelelően tárolni, megint csak nincs értelme.
2019. dec. 15. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!