A friss műszaki vizsgával árult autót nyugadtan megvehetem? Vagy ez nem garancia semmire?
Talán naív a kérdés, de első autómat venném, és nincs szerelő ismerősöm akit magammal vihetnék...
Találtam egy használtautó kereskedést (kicsi, egyszerre 8-10 autót árul) ahol szinte mindegyik friss vizsgás 15-20 év körüli. Mennyire megbízható ez a friss vizsga?
Egyébként a szervizben átvizsgálás hasznos, de az sem garancia semmire.
Ignisemre nemrég költöttem közel 200 ezer forintokat. Bordás szíj szakadás javítása, váltócsere, kuplungcsere, toronycsapágy csere volt. Kifejezetten kértem, alaposan nézzék át a kocsit. Minden olyan hibát javítsanak, ami a biztonságos közlekedést befolyásolja. Ha találnak olyan javítanivalót is, amitől közlekedni lehet, de illő lenne azzal is foglalkozni.
Na ezek után Szlovákiában megállt alattam az autó.
"Bordás szíj szakadás javítása, váltócsere, kuplungcsere, toronycsapágy csere volt."
A szíjakat vásárlás után kötelező kicserélni. Ez nem a szerviz hibája, én sem említeném meg, mert alapból kötelező vásárlás után cserélni a szíjakat, szűrőket, olajakat, folyadékokat. Szerintem ez teljesen alap, józan paraszti ész.
Váltócsere? Ha már cserélni kellett, akkor azt hogy nem vetted észre próbaúton, hogy valami nem okés? Kuplung szintén. Ezeknek előjelei vannak. Akad a váltó, csúszik a kuplung, reccsen, mert nem emel ki rendesen, stb... Nem fikázásból, de ezek számomra érthetetlen dolgok.
12-es! Kettőnk közül valamelyikünk nem ért magyarul. Én kezdem feladni.
Felejts el mindent. A kérdést, az én írásomat, mindent. Innen folytasd: a szakműhely által hibátlannak ítélt autó sem biztos, hogy nem fog elromolni rövid időn belül.
Semmire
Műszaki vizsgás ismerős mesélte:
Öreg autó, végig ment a vizsgasoron, eredmény autó jó, de a talpas gombfej határeset.
Megkapta a műszakit. Tulajdonos beül, kikanyarodik az állomásról egy kisebb patkan leugratva és kidőlt a kereke...
Valószínűleg a razopad adta meg a kegyelem dofest és a padkàn vérzett el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!