Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet ez a kopogás?

Mi lehet ez a kopogás?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt mentem az autóval vagy 60 km-t, semmi hangja nem volt. Nemrég elindultam otthonról, és kb. 15 km után a bal eleje elkezdett kopogni. Eleinte nem volt vészes, de azért hallható volt, azóta 20 km-t jöttem és most már kegyetlenül hangos. Bal első keréktől jön és leginkább balra kormányzáskor, bár most már egyenesben is hallani, jobbra nem, illetve gázadáskor sincs hangja. Tudom, szerelő lesz a megoldás, de leginkább az érdekelne, hogy haza merjek-e menni vele így, elég ijesztőnek tűnt. Meg persze szereló napok, hetek kérdése is lehet, szóval ha valaki találkozott hasonlóval, kérem, ne tartsa magában. Köszi.

2019. szept. 5. 16:12
 1/4 A kérdező kommentje:
Kimaradt, egy b5. 5-ös passat az alany, 1.9 PD.
2019. szept. 5. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Fontos hogy egyértelműen kopogást lehet - e hallani, esetleg búgást, vagy csikorgást.

Legelső esetben vagy a lengőkar szilentek adták meg magukat, vagy maga a rugó / csillapító.

Búgásnál / erősebb (nem tudok rá jobb szót) daráló hangnál féltengely csukló vagy kerékcsapágy hiba állhat fent, esetleg a váltó kihajtása bár azt azért kétlem.

Utolsó verzióban a fék rakoncátlankodna, de az érződik a fékhatáson is.

Érdemes lehet megvizsgálni a gumit, nem szakadt vagy sérült - e, szálszakadásos gumi is tud "dörömbölni".

Ezek mérlegelése után érdemes dönteni a továbbhaladásról. Akármelyik is legyen, én a vésszvillogó-30 km/h tempót javaslom. Utána pedig a szerelőt.

2019. szept. 5. 16:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Határozottan kopogás, talán a helikopter rotorjának vagy a vonat kerekeinek hangjához tudnám hasonlítani,csak annál kicsit talán enyhébb. De akkor mindenképp lassan gurulok hazáig, köszönöm a választ.
2019. szept. 5. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
70%
Talán olyan régi cipőd van, hogy most megy ki a divatból.
2019. szept. 6. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!