Autókereskedőknél mennyire jellemző a lehúzás?
Én vidéki vagyok, és az itteni kereskedők mind szélhámosok. A neten úgy hirdetik magukat, hogy a piaci ár alatt 10-15%-al veszik be a használtautókat, közben meg ilyen 30-50% a valóság. 2 évvel ezelőtt eladóvá vált a 2008-as, 2L, 160e KM-es Chevrolet Lacetti autóm, de egyik kereskedő sem vette volna be 500.000 Ft-nál többért. Meghirdettem én magam, és normál piaci áron, 900.000-ért eladtam. 1 hónappal ezelőtt adtam el a 2006-os BMW E92 (320D) autóm 200e KM-el. A helyi hivatalos BMW szalonban és márkaszervízben (ahova egyébként vittem szervizre), 1.500.000 Ft-ot ajánlott érte úgy, hogy pontosan tudták, hogy egyébként műszakilag és esztétikaliag is patent a járgán, hiszen ők szervizelték (még garancia is volt rajt). 1 hónapja adtam el 2.100.000 Ft-ért, ami a valós piaci ára. Gondolom mondanom sem kell, hogy az egyéb autókereskedők még másfelet sem ajánlottak érte. Akkor milyen 10-15%-ról beszélünk?
Mindenhol ilyen surmók a kereskedők, vagy ez csak ilyen helyi dolog? Ilyen körülményok között miért adnak el egyáltalán emberek autót kereskedőnek?
Bármit odagurítasz, 15 percen belül a markodban a zsozsó. Ez egy szolgáltatás, aminek ára van. A kocsi értékéből kerül levonásra.
Vagy árulgatod 3 hónapig, hallgatod a telefonos alkudozókat, vitatkozol az értetlenkedőkkel, 5x rohansz haza vagy a tesco parkolóba mutatogatni a kocsit /pont amikor lenne jobb dolgod is/
Döntsd el, hogy a te szabadidődnek mekkora az értéke!
#13: Én sem szívesen hívok vadidegeneket a házamhoz.
Ha ez neked nem tetszik akkor nem te fogod megvenni az autót, a vevők többségének ez nem probléma, szóval csak magadat fosztod meg egy potenciális jó vételtől.
Hagyjuk már a hülye dumát! Ha nincs rejtegetnivalód akkor oda mered hívni!
Gondolod hogy úgy megveszek egy használt kocsit hogy azt sem tudom kijé mié...? Aztán ha 3 km múlva megáll akkor mit csinálok?
Vagy talán te nő vagy és félsz? Vagy mi?
Ha félsz akkor hívj oda családtagot, rokont, barátot, szomszéd bácsit vagy valakit... ennyi
A piaci ár elég nyilvánvaló, hogy mit jelent. Az az ár, amennyiért raálisan el lehet adni. Felmész hasznaltautók.hu-ra, beírod az autót adatait, és megnézed mit dob ki. Ennek megfelelően határoztam meg én is az árat. A többi autó áraihoz és állapotához képest. Abszolút jól járt mindkét vevő, nem lőttem fölé egyszer sem. A kereskedő ezzel ellenben annyit csinál, hogy beírja az autód típuást és megnézi melyik legolcsóbb. Nem nézi a műszaki állapotot, a felszereltséget, a futásteljesítményt, és a képedbe hazudja, hogy hát ez csak ennyir menne el. Ez nyilvánvalóan nem a piaci ár így.
Hülye vagy mint a seggem. Először is: azért mert neked egy 20 éves rohadó swifted van, az még nem azt jelenti, hogy másnak is az van. Ne projektáld rá másokra az elcseszett életed. Másodszor: látom te az a fajta birka vagy, aki nemcsak hogy önként pucsít be, de még a farpofáit is széttárja. Gratulálok, remélem egy párszor még meghúz pár kereskedő.
Igen, pontosan ahogy leírtad. Mindkét autóm esetében őszintén leírtam a hibáit a hirdetésben. Aki nem hülye, az tudni fogja, hogy nem kap 10 éves, vagy annál idősebb autót 100%-os, gyári állapotban. Az meg, hogy a kereskedő mit hazudik a hirdetésben, az az ő dolga.
És miért is kell erről az árról hazudni? Ja hogy akkor senki nem gurúlna oda? Értem. Egyébként aki 3 hónapon keresztül nem tudja eladni, az vagy uborkaszezonban hírdeti, vagy túl irreális áron, vagy esetleg egy ritkaságról van szó. Pár éve már nagyon pörög a piac, én gyorsan el tudtam adni mind a két autóm, és eladás után gyorsan is tudtam venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!