Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedőknél mennyire...

Autókereskedőknél mennyire jellemző a lehúzás?

Figyelt kérdés

Én vidéki vagyok, és az itteni kereskedők mind szélhámosok. A neten úgy hirdetik magukat, hogy a piaci ár alatt 10-15%-al veszik be a használtautókat, közben meg ilyen 30-50% a valóság. 2 évvel ezelőtt eladóvá vált a 2008-as, 2L, 160e KM-es Chevrolet Lacetti autóm, de egyik kereskedő sem vette volna be 500.000 Ft-nál többért. Meghirdettem én magam, és normál piaci áron, 900.000-ért eladtam. 1 hónappal ezelőtt adtam el a 2006-os BMW E92 (320D) autóm 200e KM-el. A helyi hivatalos BMW szalonban és márkaszervízben (ahova egyébként vittem szervizre), 1.500.000 Ft-ot ajánlott érte úgy, hogy pontosan tudták, hogy egyébként műszakilag és esztétikaliag is patent a járgán, hiszen ők szervizelték (még garancia is volt rajt). 1 hónapja adtam el 2.100.000 Ft-ért, ami a valós piaci ára. Gondolom mondanom sem kell, hogy az egyéb autókereskedők még másfelet sem ajánlottak érte. Akkor milyen 10-15%-ról beszélünk?

Mindenhol ilyen surmók a kereskedők, vagy ez csak ilyen helyi dolog? Ilyen körülményok között miért adnak el egyáltalán emberek autót kereskedőnek?

2019. szept. 2. 13:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Bármit odagurítasz, 15 percen belül a markodban a zsozsó. Ez egy szolgáltatás, aminek ára van. A kocsi értékéből kerül levonásra.

Vagy árulgatod 3 hónapig, hallgatod a telefonos alkudozókat, vitatkozol az értetlenkedőkkel, 5x rohansz haza vagy a tesco parkolóba mutatogatni a kocsit /pont amikor lenne jobb dolgod is/

Döntsd el, hogy a te szabadidődnek mekkora az értéke!

2019. szept. 2. 19:09
 12/16 anonim ***** válasza:
39%
11-es tökéletesen leírta!!
2019. szept. 2. 19:25
 13/16 anonim ***** válasza:
25%
Tesco parkolóhoz hozzátenném hogy ha nekem ott mutatnád meg, akkor meg sem venném! Mert nem ad okot bizalomra!
2019. szept. 2. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

#13: Én sem szívesen hívok vadidegeneket a házamhoz.

Ha ez neked nem tetszik akkor nem te fogod megvenni az autót, a vevők többségének ez nem probléma, szóval csak magadat fosztod meg egy potenciális jó vételtől.

2019. szept. 2. 19:33
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

Hagyjuk már a hülye dumát! Ha nincs rejtegetnivalód akkor oda mered hívni!

Gondolod hogy úgy megveszek egy használt kocsit hogy azt sem tudom kijé mié...? Aztán ha 3 km múlva megáll akkor mit csinálok?

Vagy talán te nő vagy és félsz? Vagy mi?

Ha félsz akkor hívj oda családtagot, rokont, barátot, szomszéd bácsit vagy valakit... ennyi

2019. szept. 2. 19:42
 16/16 A kérdező kommentje:

A piaci ár elég nyilvánvaló, hogy mit jelent. Az az ár, amennyiért raálisan el lehet adni. Felmész hasznaltautók.hu-ra, beírod az autót adatait, és megnézed mit dob ki. Ennek megfelelően határoztam meg én is az árat. A többi autó áraihoz és állapotához képest. Abszolút jól járt mindkét vevő, nem lőttem fölé egyszer sem. A kereskedő ezzel ellenben annyit csinál, hogy beírja az autód típuást és megnézi melyik legolcsóbb. Nem nézi a műszaki állapotot, a felszereltséget, a futásteljesítményt, és a képedbe hazudja, hogy hát ez csak ennyir menne el. Ez nyilvánvalóan nem a piaci ár így.

Hülye vagy mint a seggem. Először is: azért mert neked egy 20 éves rohadó swifted van, az még nem azt jelenti, hogy másnak is az van. Ne projektáld rá másokra az elcseszett életed. Másodszor: látom te az a fajta birka vagy, aki nemcsak hogy önként pucsít be, de még a farpofáit is széttárja. Gratulálok, remélem egy párszor még meghúz pár kereskedő.

Igen, pontosan ahogy leírtad. Mindkét autóm esetében őszintén leírtam a hibáit a hirdetésben. Aki nem hülye, az tudni fogja, hogy nem kap 10 éves, vagy annál idősebb autót 100%-os, gyári állapotban. Az meg, hogy a kereskedő mit hazudik a hirdetésben, az az ő dolga.

És miért is kell erről az árról hazudni? Ja hogy akkor senki nem gurúlna oda? Értem. Egyébként aki 3 hónapon keresztül nem tudja eladni, az vagy uborkaszezonban hírdeti, vagy túl irreális áron, vagy esetleg egy ritkaságról van szó. Pár éve már nagyon pörög a piac, én gyorsan el tudtam adni mind a két autóm, és eladás után gyorsan is tudtam venni.

2019. szept. 2. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!