Hogy vehetem 100% biztosra hogy a külföldi úton az autó nemfog cserben hagyni?
Pedig az első két válasz teljesen komoly, helyes.
Kibővítve pedig úgy néz ki, hogy soha nem lehetsz benne teljesen biztos.
Amit megtehetsz, hogy átnézeted, ami kopott, vagy ciklusának a végén van, azt előtte lecseréled, folyadékszinteket ellenőrzöd, és úgy indulsz útnak, hogy izzók, fékfolyadék, hűtőfolyadék, tartalék gyújtógyertya, biztosítékok, meg néhány szerszám (pl. gyertyakulcs) van nálad. Ellenőrzöd a pótkereket, teszel be egy lábpumpát, emelőt.
De ha viszonylag modernebb kocsid van, akkor kb. baxhatod a sok előkészületet, ha a számítógép valami bajt érzékel, felgyújtja a check engine lámpát, rosszabb esetben vészüzemmódba kapcsol.
Még rosszabb esetben meg meggyullad a kocsid a parkolóban, miután másfél órát mentél 150-el (tavaly több ilyen bmw is volt).
Viszont ha nem mész külföldre, akkor nem fog a kocsi külföldön cserben hagyni.
Még a 1,5 éves, gyári garanciális, egész Európára kiterjedő assistance szolgáltatással rendelkező autómmal kapcsolatban sem merném kijelenteni, hogy 100% nem fog elromlani.
100% biztosíték nincs. Legfeljebb talán ha magaddal viszel egy szervizkamiont az autód léterő összes pótalkatrészével, teljes szervizfelszereltséggel meg egy szerelőt. Ez viszont nem túl életszerű.
Egy jó állapotú, jól karbantartott autóval lehet minimalizálni a lerobbanás esélyét. De még ennél is csak 98%, hogy nem történik semmi.
"Arra figyelj, hogy a pótkerék gumija lehetőleg egyezzen a tengelyen lévő kerekekével. Nem tudom emlékszel-e rá, de nagyon csúnya baleset volt ebből egy defektes gumi cseréje után."
???
Az autómhoz csak mankókerék járt. (És még ennek is örülhettem hogy nem csak defektjavító készlet.) Így sem méretében, de még csak márkájában, mintázatában sem egyezik az autón gyárilag lévő gumikkal? Ilyenkor mi van, fel se tegyem? Mondjuk nekem az alap, hogy pót/mankókerékkel nem száguldozunk és csak a legközelebbi gumisig gurulok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!