Mi történik ha egy autóval gyújtás nélkül sebességbe gurul?
miért állítanád le?
motorfék üzemben akkor sincs befecskendezés, ha rajta van a gyújtás.
Semmi nem történik.
Motorfékkel lassul az autó, bár ha nagyon nagy lejtő, akkor gyorsulhat is. Üzemanyag nem kerül a motorba, mert sem az üa szivattyú, sem az injektor nem üzemel lekapcsolt gyújtásnál.
Értelme mondjuk nincs, mert ahogy írták motorfékezéskor amúgy sincs befecskendezés.
#3 tévedsz, lesz rásegítés, mert a szívócsőben vákuum van mert a motor forog és a fojtószelep zárva, és így a vákuumdobban is lesz vákuum.
Akkor lenne kétlábas a fék, ha kivenné üresbe.
# 6!
Erre reflektáltam: " se a féket, se a motorféket nem tudod használni."
Ezek szerint tévednék?! Mért ne tudná használni?
Igenis tudja használni a féket. Nálam a generátor végén van a vákuumszivattyú. A kerekeken keresztül valóban ez is hajtva van. Egyszer szőlőhegyről lassú tempóban gurultam le úgy hogy nem indítottam be a motort, de sebességben hagytam, hogy ne lendüljön be túlságosan az autó. Néha lábfékkel is be kellett segíteni. Nagyon kemény volt a pedál és taposni kellett rendesen. Aztán a végén beindítottam a motort, a pedál hirtelen beesett és meg az eddigi fékerővel olyat fékeztem hogy majdnem kiestem a szélvédőn. De nyilván tévedek és ez csak érzéki csalódás volt. Rendben.
#4!
Azt írta, hogy leállította a motort, nem pedig azt, hogy kivette a kulcsot. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!