Vezérlés cserénél valószinüleg nem cseréltek vízpumpát. A hütőfolyadék pedig szivárog a vízpumpánál. Az új vízpumpa cseréhez ajánlott újra a vezérlés csere is? Kb 10e km-ert mentem az autóval a vezérlés csere után. A4 B8 2008 2. 0tdi.
Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 09:58
1/7 anonim válasza:
Azért ajánlják a kettő együttes cseréjét, mert kb ugyanannyi az élettartamuk. Vagyis emiatt nem kell újra szíjat cserélni.
2/7 anonim válasza:
Azért ajánlott a szijjal, feszítőkkel együtt cserélni a vizpumpát, hogy sz ilyen eseteket elkerüljék... ha az elromlott vízpumpa miatt idő elött meg kell bontani a vezérlést, akkor ismét szijat kell cserélni.
Elővigyázatosság, íratlan szabály, hogy haszmált szíjat nem tesznek vissza.
3/7 anonim válasza:
Ez nem igaz. Ha tudjuk, hogy a szíjban 10e km van, akkor simán vissza lehet tenni. Azért cseréljük egyszerre, mert általában a szíjról nem lehet egyszerűen megállapítani, hogy mennyit fog még bírni, mivel nem tudjuk, hogy mikor lett beletéve. Ha tudjuk, hogy mikor lett beletéve akkor tudjuk, hogy kuka vagy mehet vissza.
4/7 anonim válasza:
Feltételezem hogy a vezérlés hajtja nálad a vízpumpát. Nem cserélném a szíjkészletet. Azért célszerű egyszerre cserélni ilyen esetben, mert egy munkadíjjal megúszható, nem kell még egyszer szétbontani a vezérlést. Jelen esetben már mindegy, így is, úgy is szét kell szedni megint a pumpa miatt. Emiatt a szinte új szíjkészletet nem dobnám a kukába, hiszen semmi baja.
5/7 anonim válasza:
"Vezérlés cserénél valószinüleg nem cseréltek vízpumpát. "
Honnan tudod, hogy nem cserélték? Honnan tudod, hogy a vezérléscsere valóban 10e km-rel ezelőtt volt? Nekem úgy tűnik, csak találgatsz.
6/7 anonim válasza:
5-ösnél tovább megyek
Honnan tudod, hogy nem valami hulladék vízpumpát raktak be és azért ereszt?
Amúgy felesleges mindent cserélni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó kommentelőnek. Nem találgatok :) Amikor megvettem az autót akkor cseréltettem a vezérlést, és az biztos le lett cserélve mert a régit én dobtam ki a kukába. Az új szijon még a márka felirat is látszik. Az előző autómon is ott volt cseréltetve, és akkor is kimaradt a vízpumpa. Most víz fogyás miatt lett levéve az alsó motorvédőburkolat, és akkor láttam hogy ott szivárog.
2019. aug. 27. 14:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!