Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérlés cserénél valószinüleg...

Vezérlés cserénél valószinüleg nem cseréltek vízpumpát. A hütőfolyadék pedig szivárog a vízpumpánál. Az új vízpumpa cseréhez ajánlott újra a vezérlés csere is? Kb 10e km-ert mentem az autóval a vezérlés csere után. A4 B8 2008 2. 0tdi.

Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Azért ajánlják a kettő együttes cseréjét, mert kb ugyanannyi az élettartamuk. Vagyis emiatt nem kell újra szíjat cserélni.
2019. aug. 24. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

Azért ajánlott a szijjal, feszítőkkel együtt cserélni a vizpumpát, hogy sz ilyen eseteket elkerüljék... ha az elromlott vízpumpa miatt idő elött meg kell bontani a vezérlést, akkor ismét szijat kell cserélni.

Elővigyázatosság, íratlan szabály, hogy haszmált szíjat nem tesznek vissza.

2019. aug. 24. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igaz. Ha tudjuk, hogy a szíjban 10e km van, akkor simán vissza lehet tenni. Azért cseréljük egyszerre, mert általában a szíjról nem lehet egyszerűen megállapítani, hogy mennyit fog még bírni, mivel nem tudjuk, hogy mikor lett beletéve. Ha tudjuk, hogy mikor lett beletéve akkor tudjuk, hogy kuka vagy mehet vissza.
2019. aug. 24. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Feltételezem hogy a vezérlés hajtja nálad a vízpumpát. Nem cserélném a szíjkészletet. Azért célszerű egyszerre cserélni ilyen esetben, mert egy munkadíjjal megúszható, nem kell még egyszer szétbontani a vezérlést. Jelen esetben már mindegy, így is, úgy is szét kell szedni megint a pumpa miatt. Emiatt a szinte új szíjkészletet nem dobnám a kukába, hiszen semmi baja.
2019. aug. 24. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:

"Vezérlés cserénél valószinüleg nem cseréltek vízpumpát. "

Honnan tudod, hogy nem cserélték? Honnan tudod, hogy a vezérléscsere valóban 10e km-rel ezelőtt volt? Nekem úgy tűnik, csak találgatsz.

2019. aug. 24. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ösnél tovább megyek

Honnan tudod, hogy nem valami hulladék vízpumpát raktak be és azért ereszt?

Amúgy felesleges mindent cserélni.

2019. aug. 25. 13:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó kommentelőnek. Nem találgatok :) Amikor megvettem az autót akkor cseréltettem a vezérlést, és az biztos le lett cserélve mert a régit én dobtam ki a kukába. Az új szijon még a márka felirat is látszik. Az előző autómon is ott volt cseréltetve, és akkor is kimaradt a vízpumpa. Most víz fogyás miatt lett levéve az alsó motorvédőburkolat, és akkor láttam hogy ott szivárog.
2019. aug. 27. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!