Szelepszár szimering csere hengerfej levétel nélkül?
Figyelt kérdés
Ha le akarom cserélni a szelepszar szimeringeket, hengerfej levétele nélkül, akkor a vezérlést is le kell vennem, vagy elég úgy fordítani a vezérlést, hogy az adott szelepek dugattyúja felső holtponton legyen? Ha le veszem a vezérlést, akkor azért gondolom egyszerűbb osszedolgozni a dugattyúkat meg szelepeket.2019. aug. 21. 13:18
11/14 A kérdező kommentje:
Mármint a hengerfej levétele nélkül nem ajánlod így cserélni? Milyen görbületre gondolsz?
2019. aug. 21. 20:27
12/14 anonim válasza:
A probléma a következő: a szelepek nem merőlegesen állnak a dugattyútetőre, így amikor lenyomod a szelepet a dugattyúhoz a szeleptányér élén támaszkodik a szelep. Így elhajolhat a szelepszár. De lehet hogy kibírja. De én nem javasolnám, illetve személy szerint én se csinálnám így. Csak levett hengerfejjel.
13/14 A kérdező kommentje:
Ja értem, akkor orosz rulett kicsit a dolog...
2019. aug. 23. 11:07
14/14 anonim válasza:
Én még ilyen szelepgörbüléssel nem találkoztam, pedig jó párat csináltunk már a helyén. Persze ettől még lehetséges!
Egy megfelelő méretű csővel és egy kalapáccsal megütögetem a szeleprugó tányérját, ettől fellazulnak az ékek, így a rugólenyomó szerszámmal már könnyedén lenyomható a rugó és kivehetők az ékek.
A legnagyobb probléma inkább az szokott lenni, hogy bent a helyén sokszor nem fér el a rugólenyomó szerszám és hozzá kell alakítani az adott motorhoz. Ha ezzel sem megoldható a rendes hozzáférés, akkor nincs mese, le kell venni a hengerfejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!