Így kell kinéznie a motornak?
Vásároltam pár hónapja egy Opel Astra G 1.6-os benzines autót Z16XEP motorkóddal. Vásárláskor az előző tulaj mondta, hogy hengerfej felujítás volt rajta hűtővíz fogyás miatt.
A napokban olajat cseréltem az autón és belenéztem a motorolaj betöltő nyíláson és érdekes dolgokat vettem észre. A vezérműtengely olyan mintha olajsaras lenne, illetve a
vezérműtengely csapágyfedele mind a két oldalt sorjás. Látszólag a sorja bármikor lepattanhat bele a motorba. A kocsin motorikus hibát egyenlőre nem látok vagy érzek, nem fogy sem a hűtővíz sem az olaj és látszólag rendesen működik.
Okozhat gondot a késöbbiekben amiket észrevettem "hibák"?
Linkelek egy képet.
Nincs evvel semmi hiba, nyugi.
Jobb, ha nem tudod még mik keringenek egy motoron belül feleslegesen, inkább nem írom le...
A vizet és az olajat nézd rendszeresen, főleg az olajat ennél a motornál.
Hát én biztos hogy megnézetném egy jó szakemberrel, aki ért is hozzá. Inkább vegyél bele egy újat, mert ha az ott lepattan akkor annyi a motorodnak.
Meghát az olajsarat is illett volna letakarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!