Rendőrök mennyire foglalkoznak az 50 ccm-es motorokkal?
Ugye ezekkel nem igazán szabad gyorsan menni de menniyre figyelik? ha 60-70 körül megyek inkább lassítsak vissza?
Kipufogó csere meg egyéb módosításokhoz hogy állnak?
Ez nagyon függ attól, hogy hol robogózol. Elmesélem az én történetemet. Amikor megcsináltam a robogóra a jogsit (ekkora lettem 15 éves) akkor a városon belül mindenhova azzal mentem. Nem tudom, hogy hogyan de 1 év alatt 6x(!) igazoltattak a rendőrök. Az én esetemben nem nagyon foglalkoztak a robogó kinézetével. Inkább a jogsi és a biztosítás érdekelte őket. Volt aki a korom miatt igazoltatott, más pedig azért, mert mondta nekem, hogy sok a jogsi nélküli robogós. Ha van motoros ruhád vedd fel, mert akkor tuti nem igazoltatnak. :D Egyszer úgy robogóztam és akkor az egyszer nem igazoltattak csak elmentek mellettem, pedig járőrök voltak.
Engem soha nem állítottak meg gyorshajtásért, bár én 50-55-nél soha nem mentem gyorsan. Általában betartom az összes szabályt. Én alapvetően is lazán vezetek, nem sietek és ez az autós szokásaimra öröklődött.:D Én azt tanácsolom, hogy 50 fölé ne igazán menj, mert amilyen könnyen gyorsulsz, olyan könnyen is el tudsz esni. Egyszer el is estem, azóta még jobban figyelek a tempóra.
Ha a robogód nem sufni tuningos és a külseje is rendben van, akkor nem igazán fognak vele foglalkozni. Az enyémmel soha nem foglalkoztam, bár én vigyázok rá, ami látszik is rajta.
Lassíts le, csak 40el mehet az smkp (gondolom nem 50ccm rendszamosrol brszelunk)
Mivel nem műszaki vizsga köteles ezért csak a nagyon extra dologért szólnak (pl egy cső van kipufogóként, vagy nincs kipufogó)
De a kopott gumi, lámpa hiánya miatt simán büntetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!