Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagymotorra kell parkolódíj?

Nagymotorra kell parkolódíj?

Figyelt kérdés
Tehát vannak magánparkolók, ott persze kérhetnek. De belváosban kell e valahol fizetni rendszamos nagymotorra?
2019. aug. 16. 15:53
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a szabály, de úgy gondolom hogy nem, amúgy meg egy motoron hova tenném a parkoló cédulát... Simán elfújja a szél.
2019. aug. 16. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Alap az, hogy a közterületeken a járdán parkolhatnak ingyen, ha a feltételek egyebekben teljesülnek. Pl. marad 1,5 méter még. Ez pedig azért, hogy el lehessen menni ott babakocsival, kerekesszékkel. Ha járda sincs ilyen széles, akkor persze nem. Az autóknak fenntartott helyeken is szabad várakozni, és díjat sem kell fizetni senkinek.

Egyes városok önkormányzata ellene megy a törvénynek, és parkolási díjat vár el a motorosoktól.

Törvény szerint csak 3, vagy több kerekű motor esetében tehetnék meg.

2019. aug. 16. 16:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Privátban írt, nem személyes jellegű kérdésedre:

Egy cikkben Győrről és Debrecenről olvastam. De nem folytattam tanulmányt erről, évet sem tudom, hitelességét sem.

2019. aug. 16. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!