Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik motor jobb Kawasaki...

KurunczyAttila kérdése:

Melyik motor jobb Kawasaki zzr600 vagy Suzuki sv650?

Figyelt kérdés

Első motorként venném túrázásra főként

Azonos árban vannak

2019. aug. 8. 19:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Az SV 650-ből melyik? Én egy 2005 körülivel csináltam a korlátlan jogsimat, és elég feszes a futómű, nem olyan kényelmes a nyereg. Nem annyira alkalmas túrázáshoz. Főleg a naked verzió. A Kawa jobb lehet ilyen célra, de ha teljesen kezdő vagy, a 98 lóerő, 216 kg mellé nagyon sok lesz a biztonságos első pár évhez. Ez alatt azt értem, hogy valszeg esni fogsz vele, vagy kisebbet, vagy nagyobbat, vagy mázlival, vagy anélkül. Azaz vagy túléled (ennek nyilván sokkal nagyobb az esélye), vagy se (ennek pici az esélye).

Úgy értem, hogy a gázadagolást, fékezést, kanyarodást, vagy ezek tetszőleges variációját borítékolható módon el fogod rontani valamikor, akár többször. Ez szinte mindenkivel előfordul, de nem mindegy, hogy amikor ez történik, mennyire lépsz túl a saját képességeiden. Egy ilyen erős, nehéz motorral sokkal könnyebb hirtelen nagyon lehagyni a képességeid, mint mondjuk egy 300 köbcentissel.

Én szerencsére 125-ösön kezdtem, mostanra jutottam el literes nagyság környékére, és örülök, hogy nem 100 lóerős motorral kezdtem. A mostani is csak 88, de bőven elég.

2019. aug. 8. 19:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! A sulya kicsit elbizonytalanitó a kavának, de van ismerősöm aki R1 et vett friss jogsival, és motorozik azota is! A suzuki 77 loerős és 2000 kiadású naketbike! Sokszor hallottam hogy egy szeton utan bankak a vasarlok hogy nem egyből egy 100 loerő körüli mocit vett ezért el akarom ezt kerülni!
2019. aug. 8. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!