Kezdő jogosítványt mennyire figyelik a rendőrök?
Pont annyira figyelik mintha kamiont vagy buszt vezetnél érvényes kategória nélkül.
Szerinted nem felelősség vinni szemêlyt?
Ha megállítana a rendőr, feltűnne neki, hogy fiatalok vagytok és megnézné, hogy megvan-e már a 2 év. Gondolom akkor kb 20 lehetsz, vagy alatta?
Ha bármi baleset van, szintén kinfog derülni, és komoly következményei lesznek.
Minden ilyen szabályozásnál azon töprengenek az emberek, hogy a rendőr büntet-e érte. Pedig a legfontosabb kérdés az, hogy mi az oka a szabályozásnak. Nyilván az, hogy viszonylag gyakorlatlan vagy, és nem akarják, hogy veszélyeztess valakit.
Inkább az a kérdés foglalkoztasson, hogy megéri-e veszélyeztetni valakit úgy, hogy még jól meg is büntethetnek érte. Az lehet, hogy balesetmentes vagy és jól megy, de az ilyen szabályoknak oka van.
A biztonsági övet se azért kell bekötni, hogy ha elmarad, akkor a rendőr beszedhesse a pénzt, hanem azért, mert baleset esetén élet és halál kérdése. Na ugyanígy fogd fel ezt is.
Ne menjetek motorral.
#2-es vagyok.
Nézd... Én kezdő jogsival vittem utast, sőt elmotoroztunk Tátrán keresztül Prágába. Nem állítottak meg, nem volt belőle gond.
Viszont az tuti, hogyha megállít a rendőr, egyből látni fogja, hogy valszeg kezdő jogsis vagy. Még csak le sem kell venned a bukód. Fel fog merülni neki, hogy vajon kezdő jogsid van-e. El fogja kérni, meg fogja nézni és utána meg fog büntetni. Ez sajnos nem olyan, ami mérlegelhető, ez nem ilyen "biztosúr, az még csak egy erős sárga volt" kategória. Ha peched van, meg fogják hosszabítani a kezdő jogsidat, és újabb 2 évig, és újabb 2 évig nem szállíthatsz utast. És itt most arról ne is beszéljünk, hogy mi van, ha baleset részese vagy. Még akkor is, ha nem a te hibád... Meg erre jön rá a korábban is említett tény, hogy utassal máshogy viselkedik a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!