Egy 10-11 éves autónál mennyi a reális futásteljesítmény?
Mi a normál használat?
10 éves korára bácsiautónál 50.000, taxinál, területi képviselői autónál, ingázós autónál 300.000
Előző autómat 12 évesen 340.000km-rel adtam el, úgy hogy hét közben garázsban állt és az alatt buszoztam, hétvégi hazaingázásra vettem csak elő.
Amikor lecseréltem egy új dízel autót vettem, amit szintén erre a használatra terveztem. Fél éves sem volt, mikor váratlanul előre nem látható módon megváltoztak az életkörülményeim. Fél éves új autót nem akartam eladni, mert milliókat buktam volna raja. Most ott tartok, hogy alig 5-6e km-t megyek vele évente. Tehát 10 éves korára egy elég nagy teljesítményű dízelben lesz kb 60.000km. Ha el akarnám adni rám fogják sütni, hogy össze-vissza tekergettem, mert jönnek majd a szokásos okosságokkal, hogy aki új dízelt vesz az kizárólag azért teszi, mert területi képviselő. Ezért tuti, hogy lopok, csalok, hazudok...
Szóval a lényeg, nagyon használat függő. Van amelyikben sok, van amelyikben kevés lesz.
350 ezer kb. már ,de általában a ezeket 186 esetleg 210 ezer km-re tekerik vissza, a 250 ezer km-t tett autók azok 420 ezert vagy többet tettek meg a 320 ezer ( ilyen már van ) az olyan 600 ezer km futásteljesítményt tudhatott le, van ügye az 5 éves 75 ezer km-s az olyan 220 ezret.
:)
az nem baj, hogy minden autót le lehet kérdezni itthon mikor milyen óraállással vizsgázott?
én ezért nem veszek behozottat.
"az nem baj, hogy minden autót le lehet kérdezni itthon mikor milyen óraállással vizsgázott?"
Azért ez nem volt így örökké. 2012 óta rögzítik az óraállásokat. Hogy előtte mi volt, azt nem nagyon tudod lekérdezni sehol. Ez persze csak egy relatív régebbi autónál érdekes. 10-11 évesnél már pont nem.
Behozott autót én más okból sem szívesen vennék.
2010-es turbós benzinesem van újkora óta és picit kerekítve 200500km van benne.
Anyósoméknak 2006-os újkora óta náluk és 63000 van benne.
Ki mennyit és mire használja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!