Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szelepszar szimering probléma...

Szelepszar szimering probléma lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az alany egy 87-es, 1.6 benzines Ford Orion.

Egy-két óra állás után elsőre nem indul az autó. Teker az önindító, de nem indul. Másodjára nagy nehezen elkapja, de gázt kell adnom minimálisan mer elég, vérszegény, és beindulaskor kék füstpamacs jön a kipufogóból.

Nos én arra gondoltam, hogy mivel 89 ezer km van a kocsiban, kötve hiszem hogy a dugattyú gyűrűk koptak volna el. De mivel elég sokat állt a kocsi, szerintem a szelepszar szimeringek fáradtak meg,ha jól tudom nekik nem tesz jót az állás. Szerintem ott szivárog le az olaj hosszabb állás után, és azért indul nehezen, meg kék füsttel a kocsi.

Ez mennyire lehetséges?

Olajszint egyelőre normális!

2019. aug. 2. 07:06
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus szelepszár szimering hiba tünetek. Valószínűleg teljesen elöregedtek már, esetleg le is szakadtak a gumigyűrűk ezért folyik bele sok olaj. Ennél a típusnál talán még hengerfej levétel nélkül is megoldható a cseréjük.
2019. aug. 2. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!